Καλύτερη είναι η εικόνα από τη φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου από την Άνω Γλυφάδα και στη συνέχεια εξαπλώθηκε με γοργούς ρυθμούς σε Βούλα και Βάρη. Μάλιστα, επέστρεψαν στα σπίτια τους οι κάτοικοι του Πανοράματος, ενώ σε ετοιμότητα είναι οι κάτοικοι στο Χέρωμα.

Βέβαια, η Πυροσβεστική παραμένει σε επιφυλακή υπό τον κίνδυνο αναζωπυρώσεων λόγω της έντασης των ανέμων που πνέουν, οι οποίοι δεν αφήνουν περιθέωρια για εφησυχασμό. Μάλιστα, έπειτα από μία νύχτα αγωνίας, τα εναέρια μέσα επέστρεψαν στη μάχη για το σβήσιμο της φωτιάς.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός δείχνει ότι προκλήθηκαν σοβαρές υλικές ζημιές, με καμμένα σπίτια και αυτοκίνητα να συνθέτουν το σκηνικό, ενώ υπολογίζεται ότι είχαμε και σημαντική οικολογική καταστροφή.

Στην περιοχή βρίσκονται 283 πυροσβέστες, 65 οχήματα και δέκα πεζοπόρα τμήματα, με την ΕΛΑΣ να βοηθά με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα. Επιπλέον, στη μάχη με τις φλόγες ρίχτηκαν τόσο κάτοικοι της περιοχής που δεν θέλησαν να φύγουν, αλλά και εθελοντές.

Η σχετική ενημέρωση αναφέρει τα εξής:

«Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε εχθές 04/06/2022 στην Γλυφάδα Αττικής είναι σε ύφεση. Οι δυνάμεις που επιχειρούν ενισχύθηκαν με Πυροσβέστες, οχήματα και πεζοπόρα τμήματα από τις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας.

Συνολικά επιχειρούν, 283 πυροσβέστες με 10 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 65 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ», ομάδα Σ.μη.Ε.Α., 2 Α/Φ και 2 Ε/Π εκ των οποίων το ένα (1) ως συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν, η ΕΛ.ΑΣ. με 100 αστυνομικούς και 38 οχήματα, μεγάλος αριθμός εθελοντών πυροσβεστών και εθελοντικών πυροσβεστικών οχημάτων, καθώς και υδροφόρες της Περιφέρειας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σε γενική επιφυλακή παραμένει το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών της Αττικής και σε μερική επιφυλακή το προσωπικό των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών στις Περιφέρειες Πελοποννήσου, Στερεάς και Δυτικής Ελλάδας, Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας, Ηπείρου και Θεσσαλίας».