Ολοένα αυξάνεται ο αριθμός των νοικοκυριών που λαμβάνουν φουσκωμένους λογαριασμούς ρεύματος. Μάλιστα σε κάποιες περιπτώσεις ο πολίτης καλείται να πληρώσει ποσό που ξεπερνά ακόμα και τον μισθό του. Σύμφωνα με τον πρόεδρο των τεχνικών της ΔΕΗ Κώστα Μανιάτη από σήμερα θα ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος σε όσους δεν έχουν πληρώσει τον λογαριασμό.

«Στις περιφέρειες Θεσσαλονίκης, Μακεδονίας και Θράκης σέχουμε εβδομαδιαίως έχουμε 1.200 ετήσεις για αποκοπές. Σε Πελοπόννησο, Ήπειρο και Ιόνια Νησιά περίπου 1.600 αιτήσεις. Στην Κρήτη περίπου 1.000 την εβδομάδα. Γύρω στις 1.100 έχουμε ημερησίως στην επικράτεια. Από σήμερα θα ξεκινήσουν οι διακοπές ρεύματος (στην Αττική). Δεν υπάρχει πολύ προσωπικό για να ανταποκριθεί στις ανάγκες των παρόχων για διακοπές», είπε ο κ. Μανιάτης στο OPEN.

Διακοπές ρεύματος αν δεν πληρωθούν δύο λογαριασμοί

Δεν εξαιρείται σχεδόν κανείς από τις διακοπές ρεύματος είπε στο Kontra χθες (26/4) ο Πρόεδρος της Γενικής Ομοσπονδίας Προσωπικού ΔΕΗ κ. Γιώργος Αδαμίδης. Τα μοναδικά σπίτια στα οποία δεν θα κοπεί το ρεύμα, εξαιτίας απλήρωτων λογαριασμών, είναι σε όσα οι καταναλωτές έχουν οξυγόνο και μόνο αν το τιμολόγιο είναι στο όνομα του ανθρώπου που έχει το πρόβλημα.

«Αν υπάρχουν δύο καθυστερήσεις λογαριασμού ειδοποιείται κατευθείαν ο ΔΕΔΔΗΕ» ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο καταναλωτής δεν μπορεί να ανταποκριθεί ούτε σε έναν ενδεχόμενοι διακανονισμού. «Σε καθημερινή βάση έχουμε έναν φαύλο κύκλο» είπε.