Από το πρωί συνεδριάζει το Γενικό Συμβούλιο της Συνομοσπονδίας και τα αίματα έχουν ήδη ανάψει. Έχουν ήδη αποχωρήσει από το προεδρείο ο γενικός γραμματέας, ο οποίος εκπροσωπεί τη ΔΑΚΕ, και ο αναπληρωτής πρόεδρος, που εκπροσωπεί την Αυτόνομη Παρέμβαση.

Όπως είναι φυσικό οι τελευταίες εξελίξεις στα εργασιακά, με την αλλαγή του εργασιακού καθεστώτος εις βάρος των εργαζομένων, έχει δημιουργήσει εντάσεις αλλά και προβληματισμό.

Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, σχετικά με τις αποχωρήσεις, έκανε λόγο για ενδοπαραταξιακά προβλήματα ενώ νωρίτερα είχε κάνει λόγο για κρυφές συναντήσεις που γίνονται με σκοπό να επιτευχθούν οι στόχοι.

Όπως δήλωσαν οι αποχωρήσαντες προέβησαν στην κίνηση αυτή, προκειμένου να εκφράσουν έμπρακτα τη διαφωνία τους με τη διαχείριση και τις επιλογές του προέδρου Ι. Παναγόπουλου. Ειδικότερα, ο κ. Μπουζούλας καταλόγισε στον πρόεδρο της ΓΣΕΕ ότι διαπραγματεύτηκε με τον ΣΕΒ, χωρίς αυτό να είναι σε γνώση του προεδρείου. Ο κ. Παναγόπουλος απάντησε ότι χάρη σε αυτή την διαπραγμάτευση υπήρξε συμφωνία των κοινωνικών εταίρων των κλαδικών συμβάσεων και στους εργαζόμενους, που δεν καλύπτονται από αυτές, γεγονός ιδιαίτερης σημασίας για τα συμφέροντά τους.

Σε απάντηση ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ είπε:«Δεν φοράμε κομματικά παπούτσια, δεν ακούμε την κυβέρνηση, ακούμε μόνο τους εργαζόμενους».

Οι κ. Μπουζούλας και Γαβρίλης, που, πάντως, δεν προτίθενται να αποχωρήσουν από τα υπόλοιπα όργανα της Συνομοσπονδίας, ζήτησαν τη διεξαγωγή εκλογικού συνεδρίου, πρόταση που απέρριψε ο κ. Παναγόπουλος υποστηρίζοντας ότι η διοίκηση της ΓΣΕΕ είναι πρόσφατα εκλεγμένη με μεγάλη πλειοψηφία.