Να περάσουν Πάσχα χωρίς να βάλουν βαθιά στο χέρι στις τσέπες καθώς έτσι κι αλλιώς είναι άδειες προσπαθούν φέτος οι καταναλωτές. Η ακρίβεια έχει περιορίσει το budget για το άλλοτε πλούσιο και γεμάτο πασχαλινό τραπέζι και οι πολίτες που ψωνίζουν στη Βαρβάκειο παρατηρούμε πως κρατούν μικρές σακούλες… με τα απαραίτητα.

Όπως κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Newsbeast το πρωί της Μεγάλης Τετάρτης η κίνηση στη Βαρβάκειο αγορά ήταν υποτονική και οι πολίτες έκαναν βόλτα από πάγκο σε πάγκο ώστε να συγκρίνουν τις τιμές πριν ψωνίσουν.

Οι τιμές το φετινό Πάσχα στα αρνιά και στα κατσίκια βρίσκονται στα ύψη και οι ανατιμήσεις έχουν περιορίσει τις αγορές των καταναλωτών.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Newsbeast η τιμή στο αρνί και στο κατσίκι ξεκινά από τα 7 ευρώ το κιλό ενώ βλέπουμε πως σε κάποιες περιπτώσεις σκαρφαλώνει ακόμη και στα 15 ευρώ το κιλό.

Σε περίπτωση που κάποιος έχει υπομονή και ψάξει πολύ μπορεί να βρει και αμνοερίφια με τιμή κιλού κοντά στα 6 ευρώ.

Σύμφωνα με στοιχεία του Ινστιτούτου Έρευνας Λιανεμπορίου Καταναλωτικών Αγαθών (ΙΕΛΚΑ), το κόστος του τυπικού καλαθιού για το πασχαλινό τραπέζι φέτος είναι αυξημένο κατά 9%.

Δείτε τις φωτογραφίες του Newsbeast