«Λίγη υπομονή και ο καιρός θα μας ανταμείψει τις αμέσως επόμενες ημέρες» τόνισε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης το μεσημέρι της Μεγάλης Δευτέρας ενώ εξήγησε πως το Πάσχα ο υδράργυρος θα «σκαρφαλώσει» στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου.

«Θα έχουμε πολύ καλές καιρικές συνθήκες καθώς θα παιρνούν οι ημέρες και θα οδηγούμαστε προς τη Μεγάλη Παρασκευή, το Μεγάλο Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα» είπε ο μετεωρολόγος του Open στην εκπομπή «Μέρα μεσημέρι με τη Μάριον». «Αναμένουμε εξαιρετικές συνθήκες για πολλές περιοχές της χώρας μας» υπογράμμισε.

«Απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη»

Σήμερα θα έχουμε άστατο καιρό σε πολλές περιοχές, εξήγησε ο μετεωρολόγος κάνοντας λόγο για βροχές και καταιγίδες. «Σιγά σιγά απομακρύνεται η αφρικανική σκόνη που μας ταλαιπώρησε το Σαββατοκύριακο, κάνει όμως αρκετό κρύο» δήλωσε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

«Ιδιαίτερα προς την Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα θα διατηρηθεί αυτό το καιρικό μοτίβο και αύριο Μεγάλη Τρίτη. Θα έχουμε άστατο καιρό μέχρι το μεσημέρι με τοπικές βροχές και χαμηλή θερμοκρασία» είπε.

Λιακάδα

«Από τη Μεγάλη Τετάρτη όμως ο καιρός θα βελτιωθεί»

«Από τη Μεγάλη Τετάρτη όμως ο καιρός θα βελτιωθεί. Τα κύρια χαρακτηριστικά μέχρι και την Κυριακή – Δευτέρα Πάσχα θα είναι η άνοδος της θερμοκρασίας. Θα δούμε τον υδράργυρο κοντά στους 23 με 26 βαθμούς Κελσίου και μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια» επεσήμανε ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.