Από τσιγάρο που άναψε ασθενής, ξέσπασε η φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου της Θεσσαλονίκης, η οποία κόστισε τη ζωή σε έναν ασθενή. Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του Thestival, ο ασθενής ήταν διασωληνωμένος, έβγαλε τη μάσκα οξυγόνου και άναψε τσιγάρο.

Αποτέλεσμα ήταν ν’ αρπάξει φωτιά, η οποία πολύ γρήγορα επεκτάθηκε στην υπόλοιπη πτέρυγα, όπου, σύμφωνα με το δημοσίευμα, υπάρχουν πολλά εύφλεκτα υλικά.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, διασώθηκαν μέχρι στιγμής 35 ασθενείς από τον 2ο και 3ο όροφο της Β’ Πνευμονολογικής, εκ των οποίων ο ένας έχει διασωληνωθεί και φέρει εγκαύματα, και τρεις νοσηλεύονται σε άλλη πτέρυγα του νοσοκομείου, με αναπνευστικά προβλήματα.

Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Στην επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς επιχείρησαν 11 οχήματα της Πυροσβεστικής και 30 πυροσβέστες.

«Νοσηλεύονται περίπου 20 ασθενείς. Ξέσπασε στις 8:50. Προσπάθησα να βγω στον διάδρομο, υπήρχαν πυκνοί καπνοί, έμπαιναν στο γραφείο μου. Το κτήριο είναι παλιό, έχει μείνει από το 1980 χωρίς καμία βελτίωση. Ένας άρρωστος μάλλον έβαλε τη φωτιά που γρήγορα επεκτάθηκε. Γιατροί και νοσηλευτές αποκλείστηκαν στα γραφεία τους και άρρωστοι στους θαλάμους. Κανείς δεν μπορεί να τους δώσει βοήθεια. Άλλοι είναι στην αυλή με οξυγόνο» είπε νωρίτερα στο OPEN ο διευθυντής της κλινικής Covid στο νοσοκομείο Παπανικολάου, Διαμαντής Φλώρος.