Με στόχο την ενίσχυση της θετικής διάθεσης και την τόνωση της αυτοπεποίθησης, καθώς και τη μείωση των αρνητικών συναισθημάτων και του άγχους, το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα, διοργάνωσε το διάστημα 21-24 Μαρτίου για τους φοιτητές, καθώς και για το ακαδημαϊκό και διοικητικό του προσωπικό, Εβδομάδα Δράσεων Ευεξίας και Δημιουργικής Έκφρασης (Wellbeing Week).

Ειδικότερα, οι συμμετέχοντες έλαβαν μέρος, μεταξύ άλλων, σε ασκήσεις ψυχικής και σωματικής ενδυνάμωσης, χορό, αθλοπαιδιές και δραστηριότητες ελεύθερης έκφρασης, που συνέβαλλαν στην ανάπτυξη της συνεργασίας, της ενσυναίσθησης και του ομαδικού πνεύματος. Έφτιαξαν, μάλιστα, ιδιόχειρα σημειώματα με ευχές και υποστηρικτικά μηνύματα, τα οποία τοποθετήθηκαν σε έναν μεγάλο πίνακα μέσα στο Κολλέγιο, ώστε να υπενθυμίζουν σε όλους τη σημασία της ψυχικής υγείας και ευεξίας τόσο στο χώρο εργασίας όσο και ευρύτερα στην καθημερινότητά μας.

Οι ενέργειες αποτέλεσαν πρωτοβουλία της Σχολής Ψυχολογίας (η οποία προσφέρει, μεταξύ άλλων, και το Μεταπτυχιακό στη Θετική Ψυχολογία & Ψυχολογία Coaching) και της Σχολής Αθλητισμού του Μητροπολιτικού Κολλεγίου, ενώ πραγματοποιήθηκαν με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας, που γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 20 Μαρτίου. Σημειώνεται ότι η Παγκόσμια Ημέρα Ευτυχίας συνδέεται με την «Ατζέντα 2030» και τους 17 Στόχους Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ (Sustainable Development Goals, 17 SDGs), τους οποίους το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, ως Μέλος του Διεθνούς Δικτύου Βιώσιμης Ανάπτυξης του ΟΗΕ, όχι μόνο στηρίζει, αλλά και ενσωματώνει στο εκπαιδευτικό του πρόγραμμα, στα υφιστάμενα μαθήματα και στα ερευνητικά του προγράμματα.

Λίγα λόγια για το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

  • Το Μητροπολιτικό Κολλέγιο, με ιστορία από το 1982, είναι σήμερα είναι το μεγαλύτερο Κολλέγιο Πανεπιστημιακών Σπουδών στην Ελλάδα και αποτελεί σταθερά την πρώτη επιλογή στην ιδιωτική τριτοβάθμια εκπαίδευση. Διαθέτει 10 Ακαδημαϊκές Σχολές, 8 υπερσύγχρονα campuses [σε Αθήνα, Μαρούσι, Πειραιά, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο Κρήτης, Ρόδο, Λάρισα και Πάτρα], 30 πιστοποιήσεις από διεθνείς φορείς και οργανισμούς και προσφέρει περισσότερα από 70 αναγνωρισμένα bachelors, masters και διδακτορικά, σε συνεργασία με 7 κορυφαία Διεθνή Πανεπιστήμια. Τα πανεπιστημιακά προγράμματα σπουδών, που προσφέρονται στο Μητροπολιτικό Κολλέγιο, καλύπτουν μεγάλο εύρος σύγχρονων επιστημονικών πεδίων και οδηγούν στην απόκτηση πτυχίων διεθνούς εμβέλειας, τα οποία απονέμονται απευθείας από τα συνεργαζόμενα Πανεπιστήμια του εξωτερικού. Επιπλέον, πρόκειται για το μοναδικό Κολλέγιο στην Ελλάδα, που είναι μέλος του Διεθνούς Δικτύου Πανεπιστημίων Compostela Group of Universities. Η ιδιότητα μέλους στο εν λόγω δίκτυο προσφέρει διεθνή ακαδημαϊκή αναγνώριση και δικτύωση με κορυφαία Πανεπιστήμια σε όλο τον κόσμο. 

Περισσότερα στο: mitropolitiko.edu.gr