«Παιδί μου, δεν είμαι καλά. Θα φύγω!» Με αυτή τη φράση η Ειρήνη Κονιτοπούλου-Λεγάκη λίγο πριν φύγει από τη ζωή στα 91 της χρόνια έκανε ένα συγκινητικό διάλογο με την κόρη της, Ελένη. Στις 22:30 το βράδυ της Δευτέρας η αρχόντισσσα του νησιωτικού τραγουδιού, προτού πέσει σε κώμα, θέλησε να μιλήσει με τα παιδιά της.

«Η μητέρα μου είχε αρκετά προβλήματα υγείας εδώ και έναν περίπου χρόνο. To τελευταίο διάστημα δεν σηκωνόταν καθόλου από το κρεβάτι. Είχε όμως πλήρη διαύγεια και ήθελε να μας μιλάει» λέει η Ελένη μιλώντας στην Espresso.

«Λίγο προτού πέσει σε κώμα μου λέει “παιδί μου, δεν είμαι καλά”. Εγώ προσπαθούσα να της δώσω κουράγιο. Της λέω “πού θα πας ρε μάνα; Αλλά και να φύγεις έχεις αφήσει τέτοια κληρονομιά στο τραγούδι που οι επόμενες γενιές θα συζητούν” και μου απαντάει “μμμ, σιγά βρε Ελένη”» συνέχισε.

«Έπειτα από λίγα λεπτά η μεγαλύτερη νησιωτική φωνή της Ελλάδας έπεσε σε κώμα. Γύρω στις 00:45 μετά τα μεσάνυχτα της Δευτέρας η κυρία Ρηνιώ του Αιγαίου σίγησε για πάντα» κατέληξε στην περιγραφή της η κόρη της.