Το θρίλερ συνεχίζεται με τους θανάτους των κοριτσιών στην Πάτρα αν και πολύ σύντομα, όπως όλα δείχνουν, θα πέσουν οι τίτλοι τέλους. Μάλιστα χθες ο δημοσιογράφος Γιώργος Αναστασόπουλος από την εφημερίδα «Πελοπόννησος» υποστήριξε ότι σήμερα ή αύριο Πέμπτη είναι πολύ πιθανό να εκδοθεί ένταλμα σύλληψης.

Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων λέει στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως υπάρχει πιθανότητα οι δύο πρώτες ιατροδικαστικές να αλλάξουν, από τη στιγμή όμως που υπάρξουν ευρήματα από την σε εξέλιξη διερεύνηση. Σε δήλωση του ο ιατροδικαστής αρνήθηκε να δώσει ποσοστό για το κατά πόσο θεωρεί τους θανάτους των παιδιών έγκλημα. «Αν οι θάνατοι ήταν φυσιολογικοί θα λέγαμε “αποκλείεται η εγκληματική ενέργεια”. Τώρα διερευνάται και η εγκληματική ενέργεια. Αρα όλα είναι πιθανά» είπε με νόημα.

Οι δύο έρευνες – «Δεν αποκλείεται να μας εκπλήξει του Ανθρωποκτονιών»

Δύο είναι οι έρευνες που γίνονται παράλληλα αυτές τις ημέρες: η πρώτη είναι από το Τμήμα Ανθρωποκτονιών Αττικής και η δεύτερη από την Άτυπη Επιτροπή Ιατροδικαστών. «Δεν αποκλείεται η πρώτη να μας εκπλήξει και να έχουν γρήγορο αποτέλεσμα. Οι ιατροδικαστές θέλουν να ψάξουν κάθε τι, ώστε να μην υπάρξει κανένα αναπάντητο ερωτηματικό» είπε ο κ. Λέων. Στο μεταξύ στις καταθέσεις γιατρών και νοσηλευτών συμπεριλαμβάνονται και αρκετοί από το Καραμανδάνειο και το Νοσοκομείου Ρίου, συνολικά 35 άτομα.

Από τους ειδικούς θα διερευνηθεί ακόμη και η ύπαρξη ουσιών, οι οποίες είναι δύσκολα ανιχνεύσιμες σε έναν οργανισμό, αλλά μπορούν να επιφέρουν τον θάνατο με τέτοιο τρόπο που να φαίνεται ότι οφείλεται σε παθολογικά αίτια, όπως η καρδιακή ανεπάρκεια.

Γι’ αυτό τον λόγο δεν έχει ακόμη διαβιβαστεί αρμοδίως το αποτέλεσμα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων οι οποίες κατ’ ουσίαν έχουν ολοκληρωθεί και απομένουν κάποιες διασταυρώσεις στοιχείων. Σύμφωνα με τον ιατροδικαστή το αποτέλεσμα των ευρημάτων δείχνει ασφυκτικό θάνατο.

«Όλο και περισσότεροι συνάδελφοι μιλούν για το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας. Όχι για τη συγκεκριμένη υπόθεση στοχοποιώντας οποιονδήποτε άνθρωπο. Εμείς είμαστε επιστήμονες και με βάση αυτά τα ευρήματα έχουμε πει πολλές φορές ότι ουσιαστικά από τη στιγμή που δεν έχουμε ένα ισχυρό γενετικό υπόβαθρο να συνδέει αυτούς τους τρεις θανάτους, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η διάκριση θα είναι ή κάτι εξαιρετικά σπάνιο, ή να διερευνήσουμε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας» είπε.