Σε αντεπίθεση κατά της ΓΣΕΕ, αλλά και όσων αντέδρασαν στις προτάσεις του ΣΕΒ για την άρση των εμποδίων στην επιχειρηματικότητα, πέρασε σήμερα ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Δημήτρης Δασκαλόπουλος, από το βήμα Συνεδρίου της Ελληνικής Εταιρίας Διοίκησης Επιχειρήσεων.

Ο κ. Δασκαλόπουλος ανέφερε, στο περιθώριο του Συνεδρίου, ότι στη χθεσινή συνάντηση με τους κοινωνικούς εταίρους, που έγινε στα γραφεία του ΣΕΒ, ήταν παρούσα και η διοίκηση της ΓΣΕΕ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι με τη ΓΣΕΕ διαπραγματευόταν ο ίδιος χθες επί έξι ώρες.

Στην ομιλία του, ωστόσο, δεν είπε ότι υπήρξε συμφωνία αλλά ότι οι κοινωνικοί εταίροι συζήτησαν με πρωτοβουλία του ΣΕΒ για μια συμφωνία που να κατοχυρώνει την ελευθερία και ισχύ των συλλογικών συμβάσεων.

Ο κ. Δασκαλόπουλος υποβάθμισε τις προτάσεις που αφορούν την 6η ημέρα εργασίας για τις υπερωρίες, λέγοντας ότι από τα 250 εμπόδια στην επιχειρηματικότητα που κατέγραψε ο ΣΕΒ, «οι υπέρμαχοι της στασιμότητας ανέδειξαν μία-δύο επουσιώδεις τεχνοοικονομικές ρυθμίσεις, ως δήθεν κατάργηση του πενθημέρου και του 8ώρου, ενώ δεν θίγουν ούτε αμοιβές, ούτε δικαιώματα των εργαζομένων».

Ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε λόγο για δαιμονολογία, συκοφαντία, διαστρέβλωση και προσπάθεια χειραγώγησης της κοινής γνώμης, ενώ κατήγγειλε όσους πασχίζουν με ιδιοτέλεια να είναι ευχάριστοι στο λαϊκό θυμικό, ότι είναι επιζήμιοι για το πραγματικό λαϊκό συμφέρον.

Τόνισε, ακόμη, οι αντιδράσεις απηχούν συμφέροντα και στερεότυπα που προτιμούν να εθελοτυφλούν απέναντι στην πραγματικότητα και καταδικάζουν το λαό στην ανέχεια, προκειμένου να διατηρήσουν τους προνομιακούς τους ρόλους.

Ανέφερε, τέλος, ότι η αναγκαιότητα της αλλαγής έχει γίνει κοινή συνείδηση, αλλά δεν έχει αποκτήσει πολιτική και κοινωνική δυναμική, γιατί είναι πολλά και βαθιά τα συμφέροντα που δίνουν αγώνα να μην αλλάξει τίποτα, προκειμένου να διαφυλάξουν τα κομματικά, συντεχνιακά, μηδειακά ή ατομικά τους προνόμια.