Η χθεσινή συνεδρίαση της επιτροπής των ειδικών για την χαλάρωση των μέτρων κατά της πανδημίας έγινε σε μια ιδιαίτερη συγκυρία.

Η πανδημία εξακολουθεί μεν να είναι εδώ και το δείχνει τις τελευταίες ημέρες με την αύξηση των κρουσμάτων, όμως, λόγω των εξελίξεων στην Ουκρανία αλλά και της κόπωσης του πληθυσμού, για πρώτη φορά πέρασε σε δεύτερο πλάνο μετά από 2 χρόνια.

Ανάσα για τον τουρισμό η αύξηση της πληρότητας στα πλοία

Οι ειδικοί συνεδρίασαν επί ώρες και αποφάσισαν να αυξήσουν την χωρητικότητα στα γήπεδα στο 75% σε μια χρονική περίοδο που θεωρείται σχετικά «άκακη» καθώς τα πρωταθλήματα οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους.

Επίσης, λόγω και της επικείμενης έναρξης της τουριστικής περιόδου οι ειδικοί εισηγήθηκαν την αύξηση της πληρότητας στα πλοία στο 100%.

Αυτό που θεώρησαν ότι είναι πρόωρο να εισηγηθούν ήταν η μείωση των υποχρεωτικών τεστ στα σχολεία. Κι αυτό, γιατί σε συγκεκριμένες περιοχές της χώρας η αύξηση των κρουσμάτων έχει προβληματίσει τους ειδικούς. Έτσι, στην συνεδρίαση της επόμενης εβδομάδας οι ειδικοί θα εξετάσουν το ενδεχόμενο να μειωθούν τα υποχρεωτικά τεστ που είναι σήμερα δυο φορές της εβδομάδα στα σχολεία για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Το ίδιο και για την χρήση της μάσκας μέσα στις τάξεις.

Μεγάλη είναι σύμφωνα με τα στοιχεία του ΕΟΔΥ η αύξηση των κρουσμάτων στα σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης με σημαντικό ρόλο στην διασπορά να παίζει και το τριήμερο της Αποκριάς.

Και στην Στερεά Ελλάδα και ειδικά στην Φθιώτιδα καταγράφηκαν πολλά κρούσματα κυρίως σε μαθητές και κατά δεύτερον σε εκπαιδευτικούς.