Κλειστά θα παραμείνουν και αύριο ορισμένα σχολεία της Βορειοανατολικής Αττικής καθώς η κακοκαιρία Φίλιππος θα συνεχίσει την επέλασή της σε όλη τη χώρα. Όπως είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Περιφερειάρχης Αττική, Γιώργος Πατούλης, ερωτηθείς για τη λειτουργία των σχολείων την Παρασκευή «και σε ένα σημείο της Δυτικής Αττικής, όπως είναι στα Βίλια αλλά και στη Φυλή».

Ο Περιφερειάρχης Αττικής δήλωσε ότι θα υπάρχει συνάντηση με τους δημάρχους το μεσημέρι και «βάσει των δεδομένων και των φαινομένων θα υπάρξει ανακοίνωση νωρίς το απόγευμα».

Ο Γιώργος Πατούλης διευκρίνισε ότι για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς αποφασίζουν οι Δήμοι.

Σημειώνεται ότι σήμερα, Πέμπτη 10 Μαρτίου, ο ένας μετά τον άλλο οι δήμοι στη χώρα αποφάσισαν το κλείσιμο των σχολείων, προληπτικά, έτσι ώστε να περάσει το κύμα κακοκαιρίας.

  • Στο σύνολο της Περιφερειακής Ενότητας Βόρειου Τομέα Αττικής.
  • Σε όλη την Περιφερειακή Ενότητα Ανατολικής Αττικής, με εξαίρεση τον Δήμο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης όπου θα παραμείνουν όλα ανοιχτά εκτός από το 3ο Δημοτικό Πανοράματος και το 2ο -3ο γυμνάσιο Βούλας (κλειστά).
  • Στην Περιφερειακή Ενότητα Δυτικής Αττικής θα είναι κλειστά όλα τα σχολεία του Δήμου Φυλής, ενώ στον Δήμο Μάνδρας- Ειδυλλίας κλειστά θα είναι τα σχολεία στις Δημοτικές ενότητες Βιλίων και Ερυθρών.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Κεντρικού Τομέα θα είναι κλειστά:

Στον Δήμο Ηλιούπολης τα Νηπιαγωγεία: 5ο, 8ο, 9ο, 12ο, 14ο, 16ο, 18ο, 21ο, 23ο τα Δημοτικά: 3ο, 5ο, 8ο, 12ο, 17ο, 20ο τα Γυμνάσια: 1ο & 2ο τα Λύκεια: 1ο & 3ο.
Στον Δήμο Βύρωνα θα είναι κλειστά τα σχολεία στην περιοχή Καρέας: Το 4ο και το 9ο Δημοτικό καθώς και το Γυμνάσιο.

Ανοιχτά θα είναι όλα τα σχολεία στις ΠΕ: Πειραιώς, Νήσων, Νοτίου Τομέα και Δυτικού Τομέα Αθηνών