Σε πολλές πόλεις της Ελλάδας χιονίζει από το πρωί της Τετάρτης. Ακόμη και μέσα στην πόλη της Λαμίας χιονίζει από νωρίς το πρωί, χωρίς ωστόσο να δημιουργηθούν προβλήματα, ενώ αντίθετα στους κεντρικούς οδικούς άξονες από τη Λαμία προς τον Δομοκό, από τη Λαμία προς την Άμφισσα και από τη Λαμία προς το Καρπενήσι τα μηχανήματα δίνουν μία μεγάλη μάχη για να κρατήσουν τους δρόμους ανοιχτούς, αφού η χιονόπτωση σε ένα υψόμετρο πάνω από τα 300 μέτρα είναι ιδιαίτερα έντονη και ακατάπαυστη.

Πολύ χιόνι στα ορεινά της Φθιώτιδας

Είναι χαρακτηριστικό ότι στα ορεινά της δυτικής Φθιώτιδας, αλλά και στην Παύλιανη της Λαμίας, το χιόνι έχει ξεπεράσει τους 50 πόντους ενώ στα ορεινά χωριά της Υπάτης έχει ξεπεράσει τους 30 πόντους.

Ανοιχτοί οι δρόμοι προς Λαμία – Τα μηχανήματα ρίχνουν συνεχώς αλάτι

Οι δρόμοι από Λαμία προς Δομοκό παραμένουν ανοιχτοί αφού δεκάδες μηχανήματα της Περιφέρειας Στερεάς ρίχνουν συνεχώς αλάτι και περιπολούν σε όλο το οδικό δίκτυο. Το ίδιο και στο δρόμο από Λαμία προς Άμφισσα στην περιοχή του Μπράλου.

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας στο δρόμο Λαμίας Καρπενησίου και ιδιαίτερα στις Ράχες Τυμφρηστού είναι απαραίτητες οι αλυσίδες, καθώς αρκετές φορές από το πρωί η κυκλοφορία γίνονταν με δυσκολία.

Η ένταση των καιρικών φαινομένων είναι μεγάλη στη Λαμία, τη Δυτική Φθιώτιδα και την περιοχή του Δομοκού, ενώ με απόφαση του δημάρχου Δομοκού δεν λειτουργούν τα σχολεία και λόγω της χιονόπτωσης αλλά και λόγω χαμηλών θερμοκρασιών.

Ακόμη δεν λειτουργεί το γυμνάσιο και λύκειο της Υπάτης με απόφαση του δημάρχου Λαμίας καθώς ήταν δύσκολη η συγκοινωνία για τη μεταφορά των μαθητών λόγω της πυκνής χιονόπτωσης.

Πού χρειάζονται αλυσίδες

Πολύ χιόνι στα ορεινά της Φθιώτιδας

Σύμφωνα με την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Στερεάς Ελλάδας, όπως μεταδίδει το ΑΜΠΕ, τα προβλήματα εντοπίζονται κυρίως στα οδικά δίκτυα των νομών Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας όπου καλούνται οι οδηγοί να έχουν οπωσδήποτε αλυσίδες.

Έτσι αλυσίδες χρειάζονται για τους οδηγούς που κινούνται είτε από την Αράχωβα είτε από τον Επτάλοφο προς το χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού, όπως επίσης χρειάζονται αλυσίδες για αυτούς που κινούνται από το Καρπενήσι προς το χιονοδρομικό κέντρο του Καρπενησίου. Επίσης είναι απαραίτητες οι αλυσίδες για αυτούς που κινούνται από το Καρπενήσι προς Φουρνά και Καρδίτσα, από το Καρπενήσι προς την Δομνίστα και από το Καρπενήσι προς Προυσό και Αγρίνιο.

Επίσης στο νομό της Φωκίδας είναι απαραίτητες οι αλυσίδες στο δρόμο από Λιδωρίκι προς Καλοσκοπή, ενώ προβλήματα υπάρχουν στην κυκλοφορία των αυτοκινήτων στα ορεινά χωριά της Φωκίδας.

Στο εθνικό δίκτυο υπάρχουν αραιές χιονοπτώσεις στον δρόμο Λαμίας-Αθηνών, χωρίς όμως ιδιαίτερα προβλήματα, ενώ οι περιπολίες των εκχιονιστικών μηχανημάτων είναι συνεχείς.