Το υπουργείο Ναυτιλίας επικαλούμενο πηγές του, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία για τους Έλληνες ναυτικούς, που βρίσκονται στη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας, καθώς ο πόλεμος στην Ουκρανία είναι σε εξέλιξη.

Σύμφωνα με τις πηγές του υπουργείου, στην θαλάσσια περιοχή της Βόρειας Μαύρης Θάλασσας (λιμένες, αγκυροβόλια και ύδατα Ουκρανίας και Ρωσίας) βρίσκονται πέντε (5 ) πλοία υπό ελληνική σημαία με σαράντα δύο (42) Έλληνες ναυτικούς.

Μέχρι στιγμής έχει επιβεβαιωθεί η παρουσία πέντε ελληνόκτητων πλοίων υπό ξένη σημαία στο βόρειο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας, στα πέντε (5) εκ των οποίων επιβαίνουν 12 Έλληνες ναυτικοί.
Στο νότιο τμήμα της Μαύρης Θάλασσας βρίσκονται έξι πλοία υπό ελληνική σημαία με 44 Έλληνες ναυτικούς εκ των οποίων δύο (2) πλοία βρίσκονται έξωθεν Στενών του Βοσπόρου.

Επίσης, εκ των δέκα (10) πλοίων που βρίσκονται στο βόρειο μέρος της Μαύρης Θάλασσας και επιβαίνουν έλληνες ναυτικοί, δύο (2)εξακολουθούν να παραμένουν στο λιμένα Γιούζνε Οδησσού, ένα (1) στο λιμένα Οδησσού, δύο (2) στο αγκυροβόλιο στο Στενό Κέρτς, ένα (01) στο αγκυροβόλιο του Νοβοροσίσκ Ρωσίας, δύο (2) στο λιμένα του Νοβοροσίσκ, ένα (1) βρίσκεται εν πλω για τον λιμένα του Νοβοροσίσκ, ένα (1) στο λιμένα Dneprobugskiy Ουκρανίας και ένα (1) στο λιμένα Μικολάϊβ.