Μάρτυρας υπεράσπισης των θυμάτων του Δημήτρη Λιγνάδη είναι η Τζεφ Μοντάνα η οποία το πρωί της Πέμπτης (03/03) μίλησε στην εκπομπή Super Κατερίνα για τη θέση της και ξέσπασε για τα όσα βιώνει ενώ τόνισε πως «Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου, δεν είμαι δικηγόρος, δεν είμαι ψυχολόγος, δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι αστυνομικός, είμαι κι εγώ θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη».

«Όσο επίπονο και επώδυνο μου είναι να βγαίνω να μιλάω γι’ αυτό, θεωρώ ότι είναι το σωστό και προσπαθώ να εκφράζω αυτήν την αλήθεια, αυτά που έχουν συμβεί, τα γεγονότα για να βγει η αλήθεια και επιτέλους να δικαιωθούμε όλα τα θύματα. Η δικιά μου η αλήθεια και η αλήθεια των παιδιών που έχουν υπάρξει θύματα του Δημήτρη Λιγνάδη θα παραμείνουν πονεμένα. Είναι κάτι το οποίο πρέπει να διαχειριστούμε και θα συνεχίσουμε να διαχειριζόμαστε σε όλη μας τη ζωή και πριν την απόφαση και μετά την απόφαση» λέει η Τζεφ Μοντάνα στο απόσπασμα που προβλήθηκε στην εκπομπή Super Κατερίνα.

«Tο όχι είναι όχι και το δεν θέλω είναι δεν θέλω»

«Το θέμα είναι η συναίνεση. Δεν έχει σημασία αν είσαι τρανς, αν είσαι γκέι, αν είσαι στρέιτ, αν είσαι πλούσιος, αν είσαι φτωχός, μαύρος, άσπρος, Έλληνας ή μη. Σημασία έχει πως το όχι είναι όχι και το δεν θέλω είναι δεν θέλω από όπου κι αν προέρχεται. Ο συνήγορος του Λιγνάδη συνεχίζει να προσβάλλει, συνεχίζει να έχει διαθέσεις βίαιες απέναντι μας οπότε η τρομοκρατία και ο φόβος, που μας δημιουργείται, είναι και αυτό για το οποίο πρέπει να ορθώσουμε εμείς το ανάστημα μας και να αντιμετωπίσουμε, να αμυνθούμε» πρόσθεσε στην συνέχεια.

Τζεφ Μοντάνα: Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου, δεν είμαι δικηγόρος, είμαι κι εγώ θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη

Η Τζεφ Μοντάνα κατέληξε πως: «Η θέση του να υπερασπίζομαι τον εαυτό μου και να πρέπει να υπερασπιστώ και όλα τα άλλα θύματα είναι εξαιρετικά μοναχική. Επειδή αφορά το θέατρο, θα ήθελα να βγουν περισσότερα άτομα. Δεν είμαι εκπρόσωπος τύπου, δεν είμαι δικηγόρος, δεν είμαι ψυχολόγος, δεν είμαι γιατρός, δεν είμαι αστυνομικός, είμαι κι εγώ θύμα του Δημήτρη Λιγνάδη».

Αλέξης Κούγιας: Πρόβλημα αυτοκριτικής στην κοινωνία όταν ο εκλεκτός Λιγνάδης θεωρείται βιαστής

Ξεκίνησε η δίκη του Δημήτρη Λιγνάδη και το πρωί της Πέμπτης, ο συνήγορος του, Αλέξης Κούγιας, παραχώρησε δηλώσεις στις τηλεοπτικές κάμερες.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Κούγιας δήλωσε πως: «Ήδη έχουν δοθεί δείγματα ότι θα γίνει μια υποδειγματική δίκη. Από την πλευρά μας έγινε μια επιλογή ενόρκων που, όσο το δυνατόν περισσότερο, αντιληφθήκαμε πως είναι επαρκείς γιατί είναι πολύ δύσκολη η διαδικασία επιλογής ενόρκων. Δεν γνωρίζεις ποια είναι η προσωπικότητα της, κατά τεκμήριο θεωρούνται επίλεκτοι Έλληνες πολίτες και η διαδικασία της επιλογής τους είναι ιδιαίτερα ευαίσθητη».

«Είμαι βέβαιος ότι θα γίνει μια δίκη που θα βοηθήσει την ελληνική κοινωνία να ηρεμήσει γιατί τον τελευταίο χρόνο υπάρχει μια τεράστια αναστάτωση όσον αφορά την ηθική της ελληνικής κοινωνίας. Υπήρξε ένας βομβαρδισμός αποκαλύψεων βιασμών μετά την ετεροχρονισμένη με καθυστέρηση δεκαετιών καταγγελία της κυρίας Μπεκατώρου. Έγινε πολιτική εκμετάλλευση αυτής της καταγγελίας και ελπίζω η κυρία Μπεκατώρου να μην εμφανιστεί αύριο ως υποψήφια βουλευτής από απλή αθλητής. Υπάρχουν ορισμένες στιγμές στη διαδρομή ενός έθνους που καθορίζουν την ποιοτική του εξέλιξη. Για μένα αυτή η δίκη Λιγνάδη, ενός επίλεκτου μέχρι την ημέρα που καταγγέλθηκε, σκηνοθέτη, ηθοποιού, ανθρώπου των Τεχνών και επιλεγέντος ως αρίστου από την κυβέρνηση να διευθύνει τον πλέον ευαίσθητο χώρο της Τέχνης, το Εθνικό θέατρο».

«Ξαφνικά αντιλαμβάνεται η ελληνική κοινωνία ότι αυτός, ο εκλεκτός των εκλεκτών και άριστος των αρίστων, είναι ένας κοινός βιαστής, καταλαβαίνεται ότι δημιουργεί και ένα πρόβλημα αυτοκριτικής στην ελληνική κοινωνία» συμπλήρωσε ο συνήγορος του Δημήτρη Λιγνάδη, Αλέξης Κούγιας.