Άστατος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη (1/3) στο μεγαλύτερο μέρος τη χώρας, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη, ο οποίος στην πρόβλεψη καιρού αναφέρει ότι η μεταφορά ψυχρών αερίων μαζών, θα έχει ως αποτέλεσμα η θερμοκρασία να κυμαίνεται σε χαμηλά επίπεδα. Παράλληλα ο μετεωρολόγος προειδοποίησε για νέα κακοκαιρία τις επόμενες ημέρες.

Όπως ανέφερε στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα έχουμε άστατο καιρό όπως επίσης και προς τα νότια τμήματα του Αιγαίου που σημαίνει ότι θα σημειωθούν βροχοπτώσεις, καταιγίδες κυρίως σε παραθαλάσσιες περιοχές ενώ πυκνές χιονοπτώσεις αναμένονται ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα προς τα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά.

Καλύτερος θα είναι ο καιρός στο ανατολικό Αιγαίο και τη βορειοανατολική ηπειρωτική χώρα όπου θα έχουμε και διαστήματα με ηλιοφάνεια. Σε Ιόνιο και Αιγαίο θα πνέουν βοριάδες, που στο Αιγαίο θα είναι 5-6 μποφόρ. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 10-13 βαθμούς.

Ομίχλη στην Αργολίδα

Στην Αττική, ο καιρός θα είναι νεφελώδης με πρόσκαιρες τοπικές βροχές ή χιονόνερο κυρίως στα πιο βορειοδυτικά τμήματα, θα χιονίσει ακόμα και σε χαμηλά υψόμετρα, γύρω από τον Κιθαιρώνα. Η θερμοκρασία δεν θα ξεπεράσει τους 11 βαθμούς Κελσίου αργά το μεσημέρι στο κέντρο της πόλης.

Στη Θεσσαλονίκη, η μέρα ξεκινάει με χιονόνερο ή χιονοπτώσεις ακόμα και σε σχετικά χαμηλά υψόμετρα ιδιαίτερα γύρω από την πόλη. Αργότερα όμως, τα φαινόμενα αυτά φαίνεται ότι θα περιοριστούν στα πιο δυτικά τμήματα. Ο υδράργυρος δεν θα ξεπερνά τους 7 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση για τις επόμενες ημέρες

Την Τετάρτη το κύμα της κακοκαιρίας θα αρχίζει να μετατοπίζεται προς τα ανατολικά και νότια ενώ την Πέμπτη ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση με έντονη ωστόσο την αίσθηση του κρύου, τη νύχτα και νωρίς το πρωί.

Παρασκευή και Σάββατο έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας από τη κεντρική Μεσόγειο, με βροχές και χιόνια, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές. Ο καιρός της Καθαράς Δευτέρας αναμένεται να είναι άστατος και με χαμηλές θερμοκρασίες στα κεντρικά και βόρεια τμήματα.

Σύμφωνα με τον τον κ. Μαρουσάκη, πολικές αέριες μάζες θα στροβιλίζονται για αρκετές ημέρες στην περιοχή μας, στα βόρεια Βαλκάνια και προς τη χώρα μας οι οποίες καθώς αλληλεπιδρούν με τη θερμότερη θάλασσα προκαλούν κακοκαιρίες θα μας απασχολούνε μέχρι τα μέσα περίπου του μήνα.

Δείτε αναλυτικά την πρόγνωση: