Οι γονείς των τριών μικρών κοριτσιών στην Πάτρα που έφυγαν από τη ζωή σε σύντομο χρονικό διάστημα μίλησαν χθες για τη συγκλονιστική υπόθεση, σε μια προσπάθεια να δώσουν απαντήσεις στα πολλά ερωτήματα που έχει προκαλέσει η τραγωδία. «Από τις 29 του μήνα μέχρι σήμερα το μόνο που ακούω είναι: “είσαι φόνισσα, είσαι δολοφόνος, τα σκότωσες, έχεις το τέλειο έγκλημα”. Εντάξει… Πόσο;», είπε, μεταξύ άλλων, η μητέρα των τριών παιδιών που χάθηκαν μέσα σε τρία χρόνια.

Την ώρα που η μαγνητοσκοπημένη συνέντευξη «έπαιζε» στον αέρα του Star, η Ρούλα Πισπιρίγκου μιλούσε με τον δημοσιογράφο Κωνσταντίνο Φλαμή στο messenger, όπως αναφέρει το pelop.gr.

Ο διάλογός τους ήταν ο εξής…

Κ.Φ.: Γιατί πιστεύεις ότι κάποιοι λένε… η μάνα η φόνισσα και άλλα τέτοια;

Ρούλα Π.: «Γιατί είναι καχύποπτοι»!

Κ.Φ.: Και για ποιο λόγο δεν λένε π.χ, ο Μάνος;

Ρούλα Π.: Γιατί οι δημοσιογράφοι δίνουν έμφαση σε μένα.

Κ.Φ.: Οι δημοσιογράφοι μπορεί να έχουν πηγές. Δεν τα βγάζουν από το μυαλό τους.

Ρούλα Π.: Εγώ ξέρω ότι δεν υπάρχει τίποτα.

Κ.Φ.: Ναι, αλλά καταλαβαίνεις. Κυκλοφορούν και σενάρια.

Ρούλα Π.: Ναι, καταλαβαίνω, Αλλά κατάλαβε κι εσύ τη θέση μου. Αν σου έλεγαν για τη μάνα σου τι θα απαντούσες;

Κ.Φ.: Θα έπεφτα από τα σύννεφα. Αλλά τους φαίνεται τόσο περίεργο όλο αυτό. Και οι γιατροί δεν μπορούν να δώσουν απαντήσεις. Υπάρχει δε και το σενάριο με το σύνδρομο Μινχάουζεν διά αντιπροσώπου.

Ρούλα Π.: Μάλιστα. Όταν έρθει η ώρα θα αποδειχθεί και αυτό.

Κ.Φ.: Ότι δηλαδή κάποιο άτομο μπορεί να πάσχει από αυτό; Πώς θα αποδειχθεί αυτό;

Ρούλα Π.: Αυτά δεν τα ξέρω. Πιθανόν από εξετάσεις ψυχιάτρων. Ούτε αυτοί θα ξέρουν;

Κ.Φ.: Φυσικά και θα ξέρουν. Αν σου ζητηθεί, θα πας και σε ψυχίατρο;

Ρούλα Π.: Φυσικά. Φυσικά και θα πάω.

Σημειώνεται πως το «Σύνδρομο Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» οφείλεται σε μια διανοητική διαταραχή όπου τα σωματικά ή ψυχολογικά συμπτώματα προκαλούνται σε άτομα, συνήθως παιδιά, ηλικιωμένους και άτομα με ειδικές ανάγκες από άλλα άτομα που τα έχουν κάτω από τη φροντίδα τους. Η πιο συνηθισμένη κακοποίηση που υποβάλλονται τα άτομα αυτά είναι η δηλητηρίαση, τα τραύματα και η ασφυξία.

Τι είπε για τις αιχμές γιατί ήταν μόνο εκείνη μαζί τους όταν πέθαιναν

Στη χθεσινή της συνέντευξη, η μητέρα της Ίριδας, της Τζωρτζίνας και της Μαλένας θέλησε να απαντήσει σε όσους αφήνουν αιχμές και αναρωτιούνται πώς γινόταν κάθε φορά που πέθανε ένα παιδί της να ήταν μόνο εκείνη παρούσα.

«Τονίζεται ότι πάντα ήταν η μαμά, λόγω covid δεν μπορούσαμε να είμαστε και οι δύο. Καμία μαμά δεν θα άφηνε το παιδί της στο νοσοκομείο να κάθεται σπίτι της και να είναι ο μπαμπάς, η γιαγιά. Το θεωρώ ανόητο. Δεν νομίζω σε κανένα νοσοκομείο να έχει ένας ασθενής έναν γιατρό και έναν νοσηλευτή από πάνω του, έχει τονιστεί και αυτό. Πώς θα ήταν παρουσία γιατρών; Όλοι ξέρουμε τι γίνεται. Θεωρώ ανόητη την έμφαση που δίνεται στο μόνη της και στους γιατρούς» είπε.

Οι γονείς της Τζωρτζίνας, της Μαλένας και της Ίριδας περιέγραψαν στη συνέντευξή τους όσα έγιναν. Υπενθυμίζουμε ότι ο φάκελος της υπόθεσης διαβιβάστηκε, έπειτα από εισαγγελική παρέμβαση, στο Τμήμα Εγκλημάτων κατά Ζωής της Ασφάλειας Αθηνών.

«Το 2013 γεννήθηκε η Τζωρτζίνα ένα παιδί υγιέστατο μέχρρι τη μέρα που έπαθε την πρώτη της ανακοπή. Το 2015 γεννιέται η Μαλένα, μέχρι το 2019 είχε κάποια προβλήματα, όπως όλα τα παιδάκια. Κανένα σοβαρό πρόβλημα. Ξαφνικα ξυπνάει και έχει πρησμένους λεμφαδένες δεξιά. Η παιδίατρος μας έδωσε την κατάλληλη αντιβίωση αλλά το πρήξιμο δεν περνούσε. Οι γιατροί δεν έβρισκαν τίποτα» είπε η μητέρα στην κάμερα.

Και συνέχισε: «Κάποια στιγμή βρέθηκε ένας λεμφαδένας πιο σκληρός και βγήκε η διάγνωση για λευχαιμία. Έκανε μόνο μία χημειοθεραπεία 23 ώρες πριν καταλήξει και τελικά ξαφνικά κατέληξε. Δεν μπορούσε να αναπνεύσει και πέθανε. Έγινε νεκροψία, έγιναν τοξικολογικές βγήκαν καθαρές και έγιναν οι ιστολογικές και μας βγήκε ηπατική ανεπάρκεια. Βάσει γιατρών δεν ήταν εμπεριστατωμένο. Και έτσι κινηθήκαμε νομικά βάσει του πορίσματος».

Καταλήγοντας η μητέρα είπε: «Ήταν ένα παιδί που έτρωγε, έπαιζε, χόρευε. Ξαφνικά κοιμόταν ξύπνησε, με κοίταξε, προσπαθούσε να αναπνεύσει έτρεξα να φωνάξω τους γιατρούς μέχρι να γυρίσουν είχε καταλήξει».

Η μητέρα μίλησε και για την απώλεια του δεύτερου παιδιού τους, την Ίριδα. «Γεννήθηκε το 2021, ήταν ένα υγιέστατο παιδάκι. Σε μια επίσκεψη σε παιδίατρο άκουσε φύσημα. Πήγαμε σε καρδιολόγο, δεν βρέθηκε κάτι. Εγώ εκείνο το βράδυ την έβαλα για ύπνο. Στις 2:30 όταν πήγε η Τζωρτζίνα για ύπνο, εγώ πήρα, της έβαλα την πιπίλα και τη σκέπασα. Στις 7:30 ξαναμπήκα γιατί πάλι έκλαψε και στις 11 το πρωί πήγε η αδελφή μου και βρήκε ότι το παιδί είχε καταλήξει στην κούνια, με ένα πανί με αίμα. Προσπαθούσα να κάνω ανάνηψη μέσα στην κουζίνα, μέσα στον πανικό μου. Της κάναμε μαλάξεις αλλά δυστυχώς είχε καταλήξει. Οι τοξιλογικές εξετάσεις δεν έδειξαν τίποτα. Μετά από πολύ δουλειά και μελέτη στην καρδιά της από γιατρό στα Γιάννενα βρέθηκε ένα εκ γεννητής σπάνιο σύνδρομο, αγενεσία στο φλεβόκομβο» ανέφερε.