Για «εντυπωσιακή ψήφο εμπιστοσύνης, που στέκεται στο ύψος της ιστορικής φιλίας που ενώνει τον ελληνικό με τον γαλλικό λαό» κάνει λόγο ο πρέσβης της Γαλλίας στην Αθήνα Πατρίκ Μεζονέβ με αφορμή τη χθεσινή επικύρωση από τη Βουλή του νέου εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας μας, το οποίο μεταξύ άλλων περιλαμβάνει την προμήθεια τεσσάρων γαλλικών φρεγατών [email protected] και την αφορά έξι επιπλέον μαχητικών αεροσκαφών τύπου Rafale.

Όπως τονίζει ο κ. Μεζονέβ, «με χαροποιεί ιδιαιτέρως το γεγονός ότι η Βουλή εξέφρασε την ευρεία στήριξή της στην επιλογή των γαλλικών οπλικών συστημάτων υψηλής τεχνολογίας, στον εναέριο και θαλάσσιο τομέα. Πρόκειται για μια εντυπωσιακή ψήφο εμπιστοσύνης που στέκεται στο ύψος της ιστορικής φιλίας που ενώνει τους λαούς μας».

Και προσθέτει: «Είμαστε υπερήφανοι που συνεισφέρουμε στον εκσυγχρονισμό των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων και στην ενίσχυση της διαλειτουργικότητας τους με τις γαλλικές δυνάμεις. Είμαι πεπεισμένος πως η ασφάλεια των δύο χωρών μας, της Ευρώπης και του ΝΑΤΟ θα ωφεληθεί σημαντικά από την ελληνογαλλική στρατηγική εταιρική σχέση που υπογράψαμε για τη συνεργασία στην άμυνα και την ασφάλεια».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.