Μπορεί η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων να συνεδριάζει σήμερα και για την διασκέδαση και τους όρθιους, όμως στη Θεσσαλονίκη τα μέτρα τα έχουν ήδη πάρει από μόνοι τους διαγράφοντας εξολοκλήρου την πανδημία και τη διασπορά.

Οι Θεσσαλονικείς, σύμφωνα με το grtimes.gr, παρτάρουν χωρίς μάσκες, αποστάσεις και το βασικότερο όρθιοι. Θαμώνες σε δύο κέντρα διασκέδασης στο κέντρο της πόλης χορεύουν αμέριμνοι, ενώ επικρατεί το αδιαχώρητο με τον ένα πάνω στον άλλο.

Πλήθος κόσμου επισκέπτεται κλαμπ και νυχτερινά κέντρα διασκέδασης, ιδίως την Παρασκευή και το Σάββατο. Το κέντρο της πόλης σφύζει από ζωή το τελευταίο διάστημα, με τα Λαδάδικα τα έχουν τον πρωταρχικό ρόλο.

Σύμφωνα με την ΚΥΑ κατά την είσοδο των πελατών είναι πρέπει να είναι υποχρεωτική η επίδειξη:

  • πιστοποιητικού εμβολιασμού, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 9 ή
  • πιστοποιητικού νόσησης, σύμφωνα με την παρ. 3 του άρθρου 9.
  • Υποχρεωτική χρήση μάσκας, τηρουμένων των προδιαγραφών των μέτρων για όλες τις δραστηριότητες, από το προσωπικό, καθώς και από τους πελάτες κατά την προσέλευση, αποχώρηση και μετακίνηση εντός του καταστήματος. Ειδικώς το προσωπικό φέρει μάσκα μόνο υψηλής αναπνευστικής προστασίας (FFP2 ή N95) ή εναλλακτικά διπλή μάσκα (χειρουργική και υφασμάτινη).
  • Μέχρι 6 άτομα ανά τραπέζι.
  • Οι μουσικοί τηρούν απόσταση μεταξύ τους τουλάχιστον ενός μέτρου.
  • Οι τραγουδιστές και οι επαγγελματίες χορευτές παραμένουν στον χώρο της πίστας κατά τη διάρκεια της ερμηνείας τους και δεν αναμειγνύονται με το κοινό στα τραπεζοκαθίσματα.