Συνεδριάζει αύριο (16/2) η Επιτροπή των ειδικών για την περαιτέρω χαλάρωση των μέτρων. Όπως ανέφερε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος στην ατζέντα της Επιτροπής βρίσκεται το θέμα του αθλητισμού και των συνεδρίων και οι Απόκριες.

«Τα θέματα είναι ο αθλητισμός, περιμένουμε ένα καινούργιο πρωτόκολλο από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, και η διεξαγωγή των συνεδρίων. Ίσως έχουμε και κάποια απόφαση για τις σχολικές εκδρομές» ανέφερε στο Mega.

Σχετικά με τη διασκέδαση το θέμα των όρθιων πελατών δεν θα συζητηθεί αύριο. «Κάποια στιγμή ξέρουμε ότι παραβιάζεται το μέτρο. Φοβόμαστε τα μεγάλα κέντρα νυχτερινής διασκέδασης που η τήρηση των κανόνων είναι δύσκολη» είπε.

Εστίες υπερμετάδοσης οι παρελάσεις στις Απόκριες

Τις τελευταίες εβδομάδες παρουσιάζεται στη χώρα σταθεροποίηση των κρουσμάτων και των σκληρών δεικτών, με τους ειδικούς να παραμένουν επιφυλακτικοί και να τονίζουν ότι χρειάζεται μεγάλη προσοχή. Ο κ. Εξαδάκτυλος σημείωσε ότι η πιστή τήρηση των μέτρων θα πρέπει να συνεχιστεί προκειμένου να μην ξεφύγει η κατάσταση.

«Για πρώτη φορά βλέπουμε ότι έχουμε μια καθοδική πορεία που δείχνει μια σταθερότητα, αλλά είμαστε πολύ ψηλά όσον αφορά τη διασπορά. Δε θέλουμε να έχουμε υπερμετάδοση καθώς αυτό θα ανέστρεφε τους σκληρούς δείκτες που έκαναν πολύ καιρό να ακολουθήσουν μια πτωτική πορεία που είναι αργή. Καρναβαλικές παρελάσεις ανά την Ελλάδα θα ήταν γεγονός υπερμετάδοσης» τόνισε.