Σε χώρο εναπόθεσης απορριμμάτων στα κοιμητήρια της Θέρμης στη Θεσσαλονίκη βρέθηκε το πρωί της Τετάρτης ένα βρέφος νεκρό, προκαλώντας σοκ στην τοπική κοινωνία.

Το αγοράκι βρήκε στις 8:00 το πρωί υπάλληλος των κοιμητηρίων, ο οποίος ενημέρωσε αμέσως τις Αστυνομικές Αρχές. Σύμφωνα με τα όσα φέρεται να είπε, το άψυχο κορμί του βρέφους ήταν παγωμένο, κάτι που αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο η σορός του να βρισκόταν εκεί για μέρες.

Δείτε φωτογραφίες από το σημείο στο οποίο βρέθηκε νεκρό το βρέφος, όπως τις δημοσιεύει το thestival.gr:

Μαρτυρίες σοκ: Ήταν γυμνό πάνω στα χόρτα – Βρέθηκε με τον ομφάλιο λώρο

Οι μαρτυρίες για τις πρώτες εικόνες που είδαν οι άνθρωποι του νεκροταφείου σοκάρουν.

«Δεν αποκλείεται να το γέννησε η μητέρα μέσα στο νεκροταφείο καθώς βρέθηκε μαζί με τον ομφάλιο λώρο, στον χώρο όπου το άφησε, κοντά στους ταφώνες για Covid-19, που βρίσκονται στην άκρη των Κοιμητηρίων», ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος του δήμου Θεσσαλονίκης, στην εποπτεία του οποίου βρίσκονται και τα κοιμητήρια Θεσσαλονίκης, Ερωτόκριτος Θεοτοκάτος. Μάλιστα, ο ίδιος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο το νεογνό να ήταν πρόωρο.

«Όταν με φώναξε ο εργάτης καθαριότητας για το μωρό που είχε βρει, έτρεξα να το δω, ήταν ένα μωρό γυμνό πάνω στο χόρτο. Ταράχτηκα όταν το είδα, βέβαια τόσο μικρό και αμέσως φώναξα την υπηρεσία. Το παιδί είχε τον ομφάλιο λώρο πάνω» δήλωσε συγκλονισμένος ο Λεωνίδας Μπουμπουγιατζής, υπεύθυνος εργάτης τάφων – εκταφών στα κοιμητήρια Αναστάσεως του Κυρίου στο thesstoday.gr.