Ένα φονικό όπλο, μία ματσέτα, βρέθηκε λίγα μέτρα μακριά από το σημείο που δολοφονήθηκε ο 19χρονος Άλκης στη Θεσσαλονίκη. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, το μαχαίρι εντοπίστηκε σήμερα το πρωί από έναν οδοκαθαριστή, στην άκρη του δρόμου, κάτω από ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο στην οδό Νικολάου Πλαστήρα.

Σύμφωνα με το Mega, πρόκειται για μια ματσέτα επιβίωσης, σχεδόν μισού μέτρου, με κυρτή αιχμηρή λεπίδα, από ανοξείδωτο χάλυβα και λαβή από καουτσούκ.

Οι αξιωματικοί που έσπευσαν στο σημείο για να την παραλάβουν, φορούν γάντια κι ύστερα «σκανάρουν» το μαχαίρι απ’ άκρη σ’ άκρη με ειδικό φωτισμό προκειμένου να αποκαλυφθούν τυχόν ίχνη αίματος που δεν είναι ορατά με «γυμνό» μάτι.

Είναι το 22ο εύρημα στον τόπο του εγκλήματος, με το ταμπελάκι των στοιχείων να τοποθετείται δίπλα στη ματσέτα για να ληφθούν οι απαραίτητες φωτογραφίες στο σημείο που βρέθηκε. Ύστερα, με προσεκτικές κινήσεις, περισυνελέγεται και τοποθετείται πάνω σε ελεγχόμενη επιφάνεια προκειμένου να μετρηθεί το μέγεθός της και να φωτογραφηθεί ξανά.

Το μέγεθός της είναι 44 εκατοστά, εκ των οποίων τα 30,5 είναι η λεπίδα και ζυγίζει σχεδόν μισό κιλό.

Οι αστυνομικοί, αφού ολοκλήρωσαν τις διαδικασίες, βάζουν τη ματσέτα σ’ ένα σακουλάκι στοιχείων, προκειμένου να σταλεί στα εγκληματολογικά εργαστήρια για να ελεγχθεί για αποτυπώματα και ίχνη DNA.