Το ΑΠΘ διοργανώνει δράσεις κατά της οπαδικής βίας, με αφορμή την δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος ήταν και μέλος της σχολής.

Η Κοσμητεία της Σχολής Οικονομικών και Πολιτικών Επιστημών του ΑΠΘ, εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία αναφέρει πως «είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι για την έξαρση της τυφλής βίας, ειδικότερα στις τάξεις της νεολαίας μας, στην κοινωνία, στα σχολεία, στα Πανεπιστήμια. Την ίδια στιγμή είμαστε αγανακτισμένοι με την κατάντια του ελληνικού ποδοσφαίρου, με προφανείς τις συνέπειες που αυτή έχει υποδαυλίζοντας τη βία που προαναφέραμε».

Παράλληλα, επισημαίνει την ανάγκη εξυγίανσης του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα, ενώ γνωστοποίησε την πρόθεση της Σχολής να συμβάλλει σε αυτήν την κατεύθυνση, διοργανώνοντας τουρνουά ποδοσφαίρου με τίτλο «Goal στη βία».

Ακόμη, προγραμματίζει επιστημονική ημερίδα για τις οικονομικές, πολιτικές και κοινωνικές πτυχές του επαγγελματικού αθλητισμού στη χώρα και διεθνώς, ενώ δηλώνει την πρόθεση υλοποίησης «Διαδραστικής Ενημερωτικής Εκστρατείας» στα Σχολεία Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στη Θεσσαλονίκη.

«Ο άδικος χαμός του Άλκη, του συναδέλφου μας, του παιδιού μας, ας είναι ο τελευταίος», αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση.

«Στην θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας»

Επίσης, ο σύλλογος φοιτητών του Τμήματος Οικονομικών, στο οποίο φοιτούσε ο 19χρονος, υπογραμμίζει πως «ο Άλκης ήταν ένας από μας και στην θέση του θα μπορούσε να βρίσκεται ο καθένας μας».

«Απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία των δραστών και στρέφουμε τον αγώνα μας απέναντι τόσο στην οπαδική βία όσο και στις αιτίες που την γεννούν. Εκφράζουμε τα θερμά μας συλλυπητήρια στους οικείους του θύματος», τονίζουν οι φοιτητές για την δολοφονία του 19χρονου.