Σοκαρισμένος είναι ο καλλιτεχνικός κόσμος της Ελλάδας με την είδηση του θανάτου ενός εκ των κορυφαίων συνθετών της σύγχρονης ιστορίας της ελληνικής μουσικής, του Νίκου Αντύπα. Η δυσάρεστη είδηση έγινε γνωστή μέσω ανάρτησης της από την Άλκηστις Πρωτοψάλτη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

«Μου είπες «Αλκηστούλα μου Θέλω να αφήσω το αποτύπωμα μου» αυτή η φράση έμελλε να είναι και ο αποχωρισμός μας.

Που να το φανταζόμουν 15 μέρες πριν ότι αντί να γράψω τον πρόλογο στα καινούργια σου τραγούδια θα έγραφα τον επίλογο.

Τρυφερέ μου φίλε, Καλλιτεχνάρα μου! Σα το νερό ήρθες και φεύγεις σαν αέρας… και τώρα ποιος θα φέρνει κουλουράκια και κέικ με κανέλλα; Ποιος θα λέει «Αλκηστούλα μου» και θα γελάει με τη καρδιά του στο Studio;

Νίκο μου τι αποτύπωμα άφησες !!!!!!… 400 και….παραστάσεις με το Ηφαίστειο, 3 δίσκους και 35 χρόνια φιλίας και αγάπης…

Νίκο μου βρε άτιμο πλάσμα ήσουν τόσο ήρεμος και όμορφος στην εντατική που για μια στιγμή νόμισα ότι θα άνοιγες τα μάτια και θα μου έλεγες

-Χα!! Στην έφερα! Το πίστεψες εεε!

Νίκο μου αδιανόητο.

Έλα σήκω πάμε να τραγουδήσουμε να κάνουμε όνειρα, να ξεχαστούμε. ‘Ελα πάμε στο στέκι μας να φάμε ομελέτες και να πιούμε ζεστή σοκολάτα. Έλα να πάμε στη Πράγα και στο Παρισάκι με το διθέσιο και τη Λίνα μας. Ένα ένα τα κομμάτια μας αποκολλούνται και γίνονται δορυφόροι στο σύμπαν…. Νίκο μου μεγαλώσαμε ξαφνικά ..

Ό,τι αφήσαμε στη μέση θα το ολοκληρώσω στο υπόσχομαι…

Μαρία μου και Εμανουέλλα μου έφυγε ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ

Ελεύθερος ξανά , παντού και πουθενά ο, τι αγαπώ θα σωθεί κι εγώ στο κόσμο θα βγω απ την αρχή…», ανέφερε στο συγκλονιστικό μήνυμά της η τραγουδίστρια.

Σημάδεψε την ελληνική μουσική με τον ήχο του

Ο Νίκος Αντύπας ήταν συνθέτης, ενορχηστρωτής και ντράμερ. Αναμφίβολα μια από τις σημαντικές μορφές της σύγχρονης ελληνικής μουσικής. Υπήρξε μέλος των Socrates (Drank the Conium), ενώ, ενορχήστρωσε δίσκους των Χάρη και Πάνου Κατσιμίχα καθώς επίσης και της Ελευθερίας Αρβανιτάκη. Στη δεκαετία του ’90 κυκλοφόρησε μια σειρά «κλασικών» δίσκων με την Χαρούλα Αλεξίου και την Άλκηστη Πρωτοψάλτη. Έντυνε με μελωδίες τους στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου κατά κύριο λόγο.

Με πορεία στη δισκογραφία από το 1971 έκανε το ντεμπούτο με τους Socrates (Drank the Conium) το 1980 με το άλμπουμ «Waiting for something» τo 1980. Το 1985 έκανε την ενορχήστρωση στα «Ζεστά ποτά» των Πάνου και Χάρη Κατσιμίχα. Ακολούθησε το 1991, η ενορχήστρωση του «Μένω εκτός» της Ελευθερίας Αρβανιτάκη κι ένα χρόνο αργότερα το «Δι’ ευχών» της Χαρούλας Αλεξίου, σε στίχους της Λίνας Νικολακοπούλου.

Το 1994, ακολούθησε «Έϊ!» (Χάρις Αλεξίου) σε στίχους του Λευτέρη Παπαδόπουλου, του Άρη Δαβαράκη και της ίδιας της Αλεξίου. Το 1997 είναι ο συνθέτης του δίσκου «Σαν ηφαίστειο που ξυπνά» με την Άλκηστις Πρωτοψάλτη, σε στίχους Λίνας Νικολακοπούλου. Το άλμπουμ γνωρίζει τεράστια επιτυχία με μοναδικά τραγούδια όπως το «Διθέσιο» και το «Λάβα». Ακολούθησαν και άλλες σπουδαίες δουλειές με καλλιτέχνες από όλα τα είδη του ελληνικού λαϊκού τραγουδιού.