Ο πρώτος χώρος δημιουργικής ζυθοποιίας είναι από την Τρίτη, επίσημα πλέον, κομμάτι της πόλης μας, αφού το ΑΘΗΝΕΟ, το νέο πολύ-λειτουργικό κέντρο για την μπίρα της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, άνοιξε τις πόρτες του και υποδέχτηκε φίλους, συνεργάτες, πελάτες, αλλά και τους ανθρώπους της εταιρίας.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Αιγάλεω, Δημήτρης Μπίρμπας, ο αντιδήμαρχος Αθηναίων, Ανδρέας Βαρελάς, η αντιδήμαρχος Αιγάλεω, Ιωάννα Χριστόγλου, ο επιτετραμμένος της ολλανδικής πρεσβείας στην Αθήνα, κ. Robert Jan Sieben, η Μαρία Φαραντούρη, ο Γιάννης Κακλέας, η Φρόσω Λύτρα, η Μελίνα Τανάγρη, η Εύα Νάθενα και η ζωγράφος Μαρία Φιλοπούλου.

Το ΑΘΗΝΕΟ, ένας χώρος με σύγχρονη αισθητική, ακριβώς στο σημείο που πριν από πάνω από 50 χρόνια ξεκίνησε τη λειτουργία του το πρώτο ζυθοποιείο της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας, έχει στόχο να αποτελέσει τόπο έμπνευσης αλλά και συνάντησης για τους λάτρεις της μπίρας.

Στο ΑΘΗΝΕΟ θα πραγματοποιούνται εκπαιδευτικά σεμινάρια για την ιστορία της μπίρας, τη διαδικασία ζυθοποίησης και τα είδη της, καθώς και γευσιγνωσίες, ενώ στο χώρο θα λειτουργεί ένα μικρό «μουσείο», όπου οι επισκέπτες θα έχουν τη μοναδική ευκαιρία να δουν από κοντά παλιά αντικείμενα και εργαλεία ζυθοποίησης, συλλεκτικές συσκευασίες μπίρας, παλιές διαφημίσεις, καθώς και πλούσιο οπτικό υλικό για την ιστορία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Από τα καζάνια του ΑΘΗΝΕΟ θα βγαίνουν απαστερίωτες μπίρες, κυρίως Lager και Ale, με την προσθήκη εκλεκτών τοπικών προϊόντων, πλούσια αρώματα και έντονες γεύσεις, που θα παράγονται με 100% ελληνικό κριθάρι και ποικιλίες αρωματικών λυκίσκων και θα κυκλοφορούν σε περιορισμένη και επιλεγμένη διανομή. Η πρώτη μπίρα, που έχει ήδη παραχθεί από τους μικροζυθοποιούς του ΑΘΗΝΕΟ, είναι η ιδιαίτερα αρωματική ΑΘΗΝΕΟ#1, μια γνήσια Lager στα συστατικά της οποίας κυριαρχούν το μέλι κι ο κόλιανδρος, με 5% αλκοόλ.

«Το ΑΘΗΝΕΟ είναι ο χώρος που συναντιούνται η τέχνη της ζυθοποιίας, η μάθηση, η ψυχαγωγία και η δημιουργικότητα. Αντιπροσωπεύει, στην ουσία του, το σκοπό που υπηρετούμε εμείς οι ζυθοποιοί. Μας πηγαίνει πίσω στις ρίζες μας, όπου μπορούμε να νιώσουμε, να αγγίξουμε και να μυρίσουμε τα φυσικά συστατικά της μπίρας. Το ΑΘΗΝΕΟ είναι κάτι που θεωρούμε ότι οφείλουμε στους έλληνες καταναλωτές, που μας τιμούν εδώ και από πάνω 50 χρόνια με την εμπιστοσύνη τους: ένας χώρος που συγκεντρώνει ό,τι θα ήθελε να ξέρει κανείς για την μπίρα, από την ιστορία της, τη διαδρομή της στη χώρα μας, τους τύπους και τα είδη της, τα μυστικά της. Έτσι θεωρούμε ότι κάνουμε πράξη με τον καλύτερο τρόπο τη θέλησή μας να κάνουμε ακόμα περισσότερους καταναλωτές να αγαπήσουν την μπίρα», δήλωσε ο κ. Ζωούλλης Μηνά, διευθύνων σύμβουλος Αθηναϊκής Ζυθοποιίας.

Ο δήμαρχος Αιγάλεω, κ. Δημήτρης Μπίρμπας, δήλωσε: «Είμαι χαρούμενος και συγκινημένος που εγκαινιάζω μια νέα περίοδο σ’ ένα βιομηχανικό χώρο που μαζί με άλλα εργοστάσια που υπήρχαν πριν από 30-40 χρόνια σηματοδότησαν τη δεύτερη άνοιξη αυτής της πόλης κατά τη βιομηχανική της περίοδο. Σε μια περίοδο που πολλά εργοστάσια διακόπτουν τη λειτουργία τους στην περιοχή, η Αθηναϊκή Ζυθοποιία όχι μόνο μένει, αλλά συνεχίζει να επενδύει στην καινοτομία και την πρωτοπορία».

Το ΑΘΗΝΕΟ βρίσκεται στις εγκαταστάσεις της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας στην Αθήνα, στη Λεωφόρο Κηφισσού 102. Θα είναι επισκέψιμο για τους φίλους της μπίρας κάθε Σάββατο, από τις 13:00 μέχρι τις 20:00 για το μήνα Ιούνιο, και από το Σεπτέμβριο και μετά.

Λεπτομέρειες για τη λειτουργία του, τα σημεία όπου βρίσκονται οι μπίρες που παράγει, τα εκπαιδευτικά σεμινάρια για την τέχνη της ζυθοποίησης και τις υπόλοιπες δραστηριότητες που προγραμματίζονται στο Κέντρο Ζυθογνωσίας του ΑΘΗΝΕΟ, θα είναι συγκεντρωμένες στην ιστοσελίδα www.athineo.gr και στη σελίδα στο facebook: letsbeer.gr.