Με κοινή απόφαση του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων και της διεύθυνσης Λαϊκών Αγορών της περιφέρειας Αττικής αναστέλλεται πλήρως η λειτουργία των λαϊκών αγορών εντός της Περιφέρειας Αττικής για αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2022.

Σε συνέχεια των παραπάνω η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πωλητών Λαϊκών Αγορών δηλώνει ότι παρακολουθεί τις εξελίξεις και πως θα επανέλθει με σχετικές ανακοινώσεις για τις επόμενες ημέρες, εφόσον υπάρξουν αλλαγές. Προηγουμένως είχε αναφέρει πως οι λαϊκές θα λειτουργούσαν όπου αυτό είναι εφικτό.

Κλειστά και αύριο λιανικό εμπόριο και τράπεζες

Κλειστά και αύριο λιανικό εμπόριο και τράπεζες. Ανοικτά φαρμακεία, πρατήρια υγρών καυσίμων, σούπερ μάρκετ και καταστήματα τροφίμων σε Αττική και περιοχές που πλήττονται από την κακοκαιρία, μετέδωσε νωρίτερα το ΑΠΕ ΜΠΕ.

Συγκεκριμένα, η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων ενημέρωσε το καταναλωτικό κοινό ότι, «λόγω των αποτελεσμάτων της ισχυρής χιονόπτωσης», που έφερε η κακοκαιρία Ελπίδα, «και για την προστασία της δημόσιας ασφάλειας αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, θα παραμείνουν σε αργία (κλειστά) καθόλη τη διάρκεια της ημέρας τα καταστήματα λιανικού εμπορίου και τα τραπεζικά καταστήματα.

Η αργία της λειτουργίας των ανωτέρω καταστημάτων αφορά στις περιφέρειες Αττικής, Κρήτης, Νοτίου Αιγαίου και στις περιφερειακές Ενότητες Βοιωτίας και Ευβοίας.

Εξαιρούνται από τον παραπάνω κανόνα τα σούπερ-μάρκετ και τα καταστήματα τροφίμων για τα οποία θα ισχύει ωράριο από τις 10:00 έως και τις 18:00. Επίσης ανοικτά θα είναι τα πρατήρια καυσίμων και τα φαρμακεία σύμφωνα με το κανονικό τους ωράριο και τον προγραμματισμό των εφημεριών τους».

Αργία αύριο και στην Εύβοια και στη Βοιωτία

Επισημαίνεται, τέλος, πως παρατείνεται για αύριο η αργία στην Εύβοια και στη Βοιωτία, σύμφωνα με νεότερη ανακοίνωση του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας.

Επομένως, η αργία για αύριο, Τετάρτη 26 Ιανουαρίου, ισχύει για την Αττική, τη Βοιωτία, τα Δωδεκάνησα, την Εύβοια, την Κρήτη και τις Κυκλάδες.