Την Τρίτη η κακοκαιρία Ελπίδα θα κινηθεί νοτιότερα και θα επηρεάσει περισσότερο την Κρήτη, η οποία θα δεχθεί τις πιο πυκνές χιονοπτώσεις το επόμενο 24ωρο, σύμφωνα με την πρόγνωση καιρού από τον Σάκη Αρναούτογλου, ο οποίος προειδοποίησε για χαμηλές θερμοκρασίες μέχρι και την Τετάρτη.

Παράλληλα ανέφερε ότι μένει να δούμε τις επόμενες ημέρες αν μια νέα ψυχρή μάζα θα φτάσει και πόσο έντονη θα είναι στις βορειότερες περιοχές της χώρας και αν θα δώσει φαινόμενα κυρίως το ερχόμενο Σαββατοκύριακο.

Σε Σποράδες, Εύβοια, Βοιωτία και Αττική, αλλά και ανατολική Πελοπόννησο θα υπάρξουν κάποιες μπόρες χιονιού που θα εξασθενούν προς το μεσημέρι.

Μετά το μεσημέρι της Τρίτης τα φαινόμενα θα είναι όλο και λιγότερα, με Εύβοια και Κυκλάδες να διατηρούν κάποια φαινόμενα πρόσκαιρα.

Πώς θα κινηθεί ο χιονιάς στην Αττική

Στην Αττική μέσα στη νύχτα και αύριο κάποιες μπόρες χιονιού θα εντοπίζονται συχνότερα σε μεγαλύτερο υψόμετρο παραμένοντας μέχρι το ξημέρωμα. Δεν θα χιονίζει στις υπόλοιπες περιοχές τη νύχτα.

Την Τετάρτη αναμένεται καλός καιρός από πλευρά φαινομένων, εκτός από Κυκλάδες, ανατολικά και νότια τμήματα θα διατηρηθούν μπόρες χιονιού σε υψόμετρα. Την Πέμπτη θα κυριαρχήσει ηλιοφάνεια σχεδόν παντού. Λίγο πιο μουντό το σκηνικό του Σάββατου με τοπικές βροχές.

Το κρύο θα παραμείνει και την Τετάρτη, με τον Σάκη Αρναούτογλου να εφιστά προσοχή στον παγετό. Από Πέμπτη από δυτικά υποχωρεί το έντονο κύμα κρύου ενώ την Παρασκευή αναμένεται ιδιαίτερα μαλακός καιρός.