Στη Ρόδο, οι γονείς ενός 4χρονου αγοριού αποφάσισαν να το σταματήσουν από το να πηγαίνει στο νηπιαγωγείο. Ο λόγος έχει να κάνει με τα μέτρα προστασίας κατά της μετάδοσης του κορονοϊού και πιο συγκεκριμένα τη χρήση μάσκας.

Έπειτα από εισαγγελική παραγγελία για προκαταρκτική εξέταση μετά από την καταγγελία που έγινε ότι το παιδί δεν πηγαίνει στο νηπιαγωγείο από την αρχή της σχολικής χρονιάς. Έτσι, την περασμένη Πέμπτη (20/1) πήγαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου, οι γονείς του 4χρονου αγοριού, ο 43χρονος πατέρας του και η 44χρονη μητέρα του.

Στο πλαίσιο της εξέτασής τους, αναφέρει η ιστοσελίδα dimokratiki.gr, υποστήριξαν πως εξαιτίας των συνθηκών που επικρατούν με τον κορονοϊό και καθώς το παιδί τους παθαίνει κρίσεις πανικού όταν χρησιμοποιεί την προστατευτική μάσκα πήραν την απόφαση να μην το στείλουν στο νηπιαγωγείο αυτή χρονιά. Σημείωσαν, όμως, πως ήταν στα πλάνα τους να δοκιμάσουν να το στείλουν και πάλι σύντομα.

Στο πλαίσιο της εισαγγελικής παραγγελίας, σχηματίσθηκε δικογραφία εις βάρος τους, συνελήφθησαν και απολογήθηκαν. Φυσικά, αυτό είχε ως αποτέλεσμα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία σε βάρος τους και συγκεκριμένα για τον 43χρονο πατέρα ο οποίος και παραπέμφθηκε σε δίκη στο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου, καθώς για τη μητέρα η υπόθεση διαχωρίστηκε και διενεργείται προανάκριση.

Η δίκη επρόκειτο να γίνει το μεσημέρι της Παρασκευής (21/1), όμως ο 43χρονος ζήτησε, όπως έχει δικαίωμα εκ του νόμου, προθεσμία για να προετοιμάσει την υπεράσπισή του και έτσι θα δικαστεί τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου από το ίδιο δικαστήριο.