Στην τελευταία του κατοικία οδηγείται ο σπουδαίος ζωγράφος Αλέκος Φασιανός, που πέθανε το βράδυ της Κυριακής 16 Ιανουαρίου σε ηλικία 87 ετών, καθώς αντιμετώπιζε σοβαρά προβλήματα υγείας.

Η κηδεία του θα γίνει στις 14:00 στο κοιμητήριο Παπάγου και ήδη πολλά είναι τα στεφάνια που έχουν φτάσει στο ναό. Ο πολιτικός, επιχειρηματικός και καλλιτεχνικός κόσμος αποχαιρετά τον εμβληματικό ζωγράφο. Στεφάνια έχουν στείλει ο Κυριάκος και η Μαρέβα Μητσοτάκη, ο Αλέξης Τσίπρας, ο πρόεδρος της Βουλής Κωνσταντίνος Τασούλας, ο Δημήτρης και η Σάντυ Κοπελούζου, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, η οικογένεια του Σπύρου Λάτση, η πρόεδρος και τα μέλη του Συλλόγου Ελπίδα, ο Βαγγέλης Μαρινάκης, ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, η Εθνική Πινακοθήκη, ο Γιώργος και η Άννα Νταλάρα.

«Θέλω να ευχαριστήσω τους μυριάδες ανθρώπους, με τα υπέροχα μηνύματα. Δεν μπορούσα να φανταστώ ότι οι άνθρωποι, όταν τους βγαίνει ο καλός τους εαυτός, εκφράζονται τόσο ωραία, τόσο γλυκά, τόσο τρυφερά. Και αυτό είναι ελπίδα» είπε η σύζυγός του, Μαρίζα Καλογεροπούλου Φασιανού. «Σε αυτούς τους χαλεπούς καιρούς βλέπουμε άσχημες συμπεριφορές. Στην περίπτωση της απώλειας» συνέχισε «έχουν βγάλει τρυφερότητα, γλυκύτητα, αγάπη, σεβασμό και ένδειξη ότι υπάρχει ελπίδα οι άνθρωποι να γινόμαστε καλύτεροι. Υπάρχουν αυτά τα αισθήματα, γιατί δεν τα επικαλούμαστε περισσότερο;».

Στην κηδεία παρευρίσκονται, μεταξύ άλλων, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και η σύζυγός του, Μαρέβα, η υπουργός Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη, ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Γιώργος Νταλάρας.

Δείτε τις φωτογραφίες:

Κυριάκος και Μαρέβα Μητσοτάκη
Λίνα Μενδώνη
Ο τελευταίος αποχαιρετισμός στον σπουδαίο Αλέκο Φασιανό
Γιώργος Νταλάρας

Δείτε εδώ ποιος ήταν ο Αλέκος Φασιανός