Περιοδείες φέρεται να κάνει ο Γρηγόρης Πετράκος και να διαδίδει το μήνυμα του και τις απόψεις του σχετικά με την αφύπνιση της κοινωνίας, όπως λέει ο ίδιος, σε ότι αφορά τον κορονοϊό. Η εκπομπή «Πρωινό» πρόβαλλε βίντεο στο οποίο ο Γρηγόρης Πετράκος βρίσκεται στη Λάρισα και «συστήνεται» στο κοινό σε εκδήλωση.

«Είμαι ο Γρηγόρης Πετράκος, είμαι μουσικός και στην πορεία έγινα λάτρης της φιλοσοφίας. Και αυτό με άλλαξε και οπότε σαν ιδιότητα δηλώνω υποψήφιος άνθρωπος. Ο στόχος και ο σκοπός μου είναι να γίνω άνθρωπος και κανένα άλλο σκοπό δεν έχω. Πιστεύω ότι διάγουμε έναν πνευματικό πόλεμο. Παρ’ όλο που καθένας από την πλευρά του και την επιστήμη του το βλέπει διαφορετικά. Ο πόλεμος είναι καθαρά πνευματικός για να υποτάξει και την εναπομένουσα ελεύθερη βούληση του ανθρώπου η οποία έχει μείνει, θεωρώ, σε ένα 20% του πληθυσμού που έχει ακόμα επαφή με το πνεύμα. Οι υπόλοιποι, ακόμα κι αν είναι μορφωμένοι και πανέξυπνοι δεν μπορούν να επικοινωνήσουν με την αλήθεια» αναφέρει αρχικά στο βίντεο που προβλήθηκε στο «Πρωινό» ο Γρηγόρης Πετράκος.

Στην συνέχεια της ομιλίας του ο Γρηγόρης Πετράκος κάνει λόγο για μια συσπείρωση της κοινωνίας που θα οδηγήσει μια πολιτική κίνηση που θα φιλοδοξήσει να αλλάξει τα πράγματα. «Είμαι υπέρ του καθαγιασμού του κινήτρου» ακούγεται να λέει σε όσους τον ακούν ο Γρηγόρης Πετράκος.

«Ο Γρηγόρης Πετράκος δρα ως μονάδα»

Ο Πάρις Κουρτζίδης ο οποίος μίλησε στην εκπομπή «Πρωινό» ρωτήθηκε για τη νέα δράση του Γρηγόρη Πετράκου. Ο προσωρινός πρόεδρος του Κ. ΕΝ.ΑΛ, ανέφερε πως ο Γρηγόρης Πετράκος δεν δρα ως μέλος του κινήματος του Τράγκα, αλλά ως μονάδα και πρόσθεσε ότι του έστειλε μήνυμα για να τον ρωτήσει για τις νέες δραστηριότητες, λέγοντας και ευχές για τη νέα χρονιά, και δεν πήρε καμία απολύτως απάντηση.