Δύσκολη είναι η κατάσταση στο νοσοκομείο Αττικό μετά τη χθεσινή εφημερία. Από τις 213 εισαγωγές οι 71 ασθενείς είχαν κορονοϊό, εκ των οποίων οι 10 βρίσκονται ακόμα στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών καθώς δεν υπάρχει κενό κρεβάτι. Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος κάνει λόγο για τραγικές καταστάσεις.

Στην ανακοίνωσή του αναφέρει:

«Όποιος μιλάει για το τέλος της πανδημίας, για τις αντοχές του συστήματος υγείας καλό είναι να επισκεφθεί σήμερα το ΑΤΤΙΚΟ μετά από εφημερεία.

Έγιναν 213 εισαγωγές συνολικά εκ των οποίων 71 ασθενείς με κορωνοιο. Αναπτύχθησαν 101 ράντζα.
Νοσηλεύονται 166 ασθενείς με κορωνοιο. Γεμάτα όλα. 10 ασθενείς με κορωνοιο που εισήχθησαν βρίσκονται ακόμη στα τεπ δεν υπάρχει κρεβάτι κενό. Που είναι αλήθεια ο ιδιωτικός τομέας;

Εγιναν 310 προσελευσεις περιστατικών κορωνοιου. Δεστε τώρα εικόνες. Σακούλες έξω απο τα εργαστήρια γεμάτες με δείγματα για μοριακό τεστ κορωνοιου. Που είναι η πρωτοβάθμια; Ασθενείς στα τεπ με κορωνοιο που εισήχθησαν και δεν υπάρχει κρεβάτι να νοσηλευθούν. Ράντζα με γενικά περιστατικά. Τραγικές καταστάσεις».

Συγκέντρωση αύριο στις 17:00

Πανελλαδική ημέρα δράσης προγραμματίζει για αύριο η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία (ΠΟΕΔΗΝ) με συγκέντρωση, στις 17:00, έξω από το υπουργείο Υγείας, ζητώντας την επίλυση οικονομικών και θεσμικών αιτημάτων.

Η Ομοσπονδία αναφέρει ότι το προσωπικό των νοσοκομείων «μειώθηκε πάνω από 10.000 υπαλλήλους σε σχέση με τον περασμένο χειμώνα (περίπου 7.000 αναστολές, 2.000 συνταξιοδοτήσεις, 2.500 προσωπικό σε καραντίνα)».

Μεταξύ άλλων, ζητά ανάκληση των οδηγιών του ΕΟΔΥ που μειώνουν τις ημέρες καραντίνας του προσωπικού, τακτικά προληπτικό τεστ στο προσωπικό, δωρεάν πρωτοβάθμια περίθαλψη, συνταγογράφηση και δωρεάν τεστ κορονοϊού, ενίσχυση των νοσοκομείων με προσωπικό και επιστροφή των υγειονομικών που βρίσκονται σε αναστολής εργασίας.