«Σήμερα ξεκινήσαμε τη διαδικασία για τη λύση του κτιριακού προβλήματος των Δικαστηρίων Πειραιά. Σύσσωμη η κοινωνία, ο Δήμος, οι φορείς, ο Δικηγορικός Σύλλογος, επιλέγουν τη Ράλλειο Σχολή προκειμένου να στεγάσει το Δικαστικό Μέγαρο του Πειραιά. Το υπουργείο Δικαιοσύνης θα συμβάλλει με κάθε δυνατό τρόπο στην επίλυση του προβλήματος».

Αυτό δήλωσε σήμερα ο γ.γ. του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Κων/νος Κοσμάτος, ο οποίος με το δήμαρχο Πειραιά, Γιάννη Μώραλη, τον αντιπεριφερειάρχη Πειραιά, Γιώργο Γαβρίλη, την πρόεδρο της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, τον πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, Γιώργο Σταματογιάννη, εκπροσώπους του Δικαστικού Σώματος και μέλη του Δ.Σ. του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά, επισκέφθηκαν το κτίριο της Ραλλείου.

Ο κ. Μώραλης ανέπτυξε τη θέση της Δημοτικής Αρχής για τη δημιουργία του Δικαστικού Μεγάρου, προκειμένου ο κ. Κοσμάτος να αποκτήσει μια ολοκληρωμένη εικόνα του χώρου που θα στεγάσει τις δικαστικές υπηρεσίες της πόλης. «Με χαρά ακούσαμε το γ.γ. του Υπουργείου Δικαιοσύνης ότι επιλέγεται για τη μεταστέγαση των Δικαστηρίων Πειραιά η λύση της πρώην Ραλλείου στην οποία συμφωνούμε όλοι», δήλωσε και πρόσθεσε ότι η βούληση της νέας κυβέρνησης είναι να προχωρήσει αυτή η διαδικασία το συντομότερο δυνατόν.

«Έπειτα από πολλές προσπάθειες όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς κάναμε ένα σημαντικό βήμα καθώς συμφωνούμε με το Υπουργείο Δικαιοσύνης ότι το κτίριο της Ραλλείου μπορεί να εξελιχθεί σε ένα ασφαλές, λειτουργικό κτίριο που θα στεγάσει τις δικαστικές υπηρεσίες του Πειραιά», τόνισε από την πλευρά του ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης.

Από την πλευρά της, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων, Βασιλική Θάνου, ανέφερε ότι «Είμαστε σήμερα εδώ όλοι οι φορείς του χώρου της Δικαιοσύνης και συμφωνήσαμε ομοφώνως ότι η μεταστέγαση των Δικαστηρίων της οδού Σκουζέ επιβάλλεται να γίνει στο κτίριο της Ραλλείου. Θεωρούμε ότι το κτίριο αυτό είναι το πλέον ενδεδειγμένο, διότι βρίσκεται στο κέντρο της πόλης, έχει μεγάλη προσβασιμότητα από όλα τα Μέσα και επομένως θα μπορούν να εξυπηρετηθούν όλοι».