Για τη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, η ΑΒ Βασιλόπουλος προχώρησε, μέσα στο 2021, σε συνολικές δωρεές ύψους 1.000.000 ευρώ σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα για περισσότερους από 140 Οργανισμούς σε όλη την Ελλάδα

Έχεις ποτέ σκεφτεί πόσο τυχερός είσαι κάθε φορά που απολαμβάνεις ένα θρεπτικό γεύμα; Έχεις αναρωτηθεί για πόσους συνανθρώπους μας η απλή και καθημερινή  ερώτηση «τι θα φάμε σήμερα;» μετατρέπεται σε ένα σκέτο «θα φάμε σήμερα;»; Κι έχεις ποτέ αναλογιστεί τι σημαίνει για τους συνανθρώπους μας απλά να νιώθουν την ασφάλεια ενός «γεμάτου πιάτου»; 

Για αυτούς τους συνανθρώπους μας, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναλαμβάνει δράση και διαθέτει, κάθε χρόνο, ένα μεγάλο ποσό σε δωρεές, για τη στήριξη Οργανισμών που με το έργο τους φροντίζουν ευάλωτες κοινωνικές ομάδες, σε όλη την ελληνική επικράτεια. Το 2021, σε μια χρονιά πολύ δύσκολη για το σύνολο της ανθρωπότητας, καθώς η υγειονομική κρίση είχε και σοβαρές κοινωνικές επιπτώσεις, η αλυσίδα σούπερ μάρκετ διέθεσε 1.000.000 ευρώ σε περισσότερους από 140 διαφορετικούς Οργανισμούς για εκείνους για τους οποίους «το φαγητό σημαίνει πολλά περισσότερα».

Το ποσό αυτό διατέθηκε σε προϊόντα, δράσεις και προγράμματα που αφορούν στη μείωση της επισιτιστικής ανασφάλειας, την εκπαίδευση γύρω από την τοπική παραγωγή και την υγιεινή διατροφή καθώς και τη στήριξη ευάλωτων κοινωνικά ομάδων αλλά και της τοπικής κοινωνίας ευρύτερα. Εδώ, αξίζει να τονίσουμε, «τι λένε οι αριθμοί» για να αντιληφθούμε τις διαστάσεις του φαινομένου του υποσιτισμού. Στην Ελλάδα, περισσότεροι από 1 εκατομμύριο συνάνθρωποί μας υποσιτίζονται ή βρίσκονται κάτω από τα όρια της φτώχειας και αυτός ο αριθμός, κάθε χρόνο, αυξάνεται. 

Έτσι, μπορούμε να καταλάβουμε τη σημασία και το μέγεθος της προσφοράς της ΑΒ Βασιλόπουλος, η οποία αποδεικνύει έμπρακτα πως νοιάζεται για όλα όσα έχουν αξία και θέλει να κάνει διαφορά στις ζωές των συνανθρώπων μας, στηρίζοντας με πράξεις  ορισμένες από τις μεγαλύτερες ΜΚΟ στην Ελλάδα όπως η Τράπεζα Τροφίμων, το Ινστιτούτο Prolepsis, το ΜΠΟΡΟΥΜΕ, η ΕΛΕΠΑΠ, η Κιβωτός του Κόσμου και το Χαμόγελο του Παιδιού, αλλά και μικρότερες όπως η Ανοιχτή Αγκαλιά, καθώς και άλλους τοπικούς φορείς. 

Η Αφροδίτη Βελουδάκη, Γενική Διευθύντρια του Ινστιτούτου Prolepsis, δήλωσε σχετικά: «Με την πολύτιμη στήριξη της ΑΒ καταφέραμε να αγγίξουμε τις ζωές 6.500 μαθητών σε κάθε γωνιά της Ελλάδας σχεδόν. Το 2021, τα καθημερινά σχολικά γεύματα του Προγράμματος ΔΙΑΤΡΟΦΗ, το οποίο έχει αγκαλιάσει η ΑΒ Βασιλόπουλος από το 2014, στήριξαν έμπρακτα 1.500 μαθητές και τις οικογένειές τους. Ενώνοντας τις δυνάμεις μας, βοηθήσαμε τα παιδιά να υιοθετήσουν υγιεινές διατροφικές συνήθειες, χαρίσαμε περισσότερα παιδικά χαμόγελα και ενισχύσαμε την ισότητα και την αλληλεγγύη στο σχολείο. Παράλληλα, 5.000 μαθητές δημοτικού συμμετείχαν στις νέες διαδικτυακές εκπαιδευτικές δράσεις «ΔΙΑΤΡΟΦΟΠΕΡΙΠΕΤΕΙΕΣ» του Ινστιτούτου Prolepsis, μαθαίνοντας για την υγιεινή διατροφή μέσα από  βιωματικές δραστηριότητες και παιχνίδι.».

Αντίστοιχα, ο πάτερ Αντώνιος, Ιδρυτής της Κιβωτού του Κόσμου, ανέφερε: «Τον ξένο κήπο πότιζε, να ανθίζει ο δικός σου.  Με την έννοια ότι, όταν βοηθήσεις το συνάνθρωπό σου, να στηριχτεί και να σταθεί στα πόδια του, τότε θα μπορέσει κι αυτός με τη σειρά του, να συνεισφέρει στην κοινωνία, συμβάλλοντας στην αειφόρο ανάπτυξη. Μιας και η κοινωνία είναι ένα σώμα που αποτελείται από πολλά μέλη και όταν πονάει το ένα μέλος, αισθάνεται την οδύνη όλο το σώμα. Με τέτοιες κινήσεις φιλανθρωπίας, η ΑΒ Βασιλόπουλος, συμβάλλει εμπράκτως σε μια συμπαγή κοινωνία αλληλεγγύης. Η βοήθειά της θα αξιοποιηθεί φροντίζοντας 250 παιδιά, που διαμένουν στα 11 σπίτια φιλοξενίας μας ανά την Ελλάδα και στις 310 οικογένειες (περίπου 800 μέλη), που βοηθάμε ολιστικά μέσα από τα κοινωνικά μας προγράμματα. Μην ξεχνάτε ότι αυτός που παίρνει γεμίζουν τα χέρια του, αυτός που δίνει γεμίζει η καρδιά του.».

Έτσι, η ΑΒ Βασιλόπουλος, γίνεται φωτεινό παράδειγμα ενσυναίσθησης κι αλληλεγγύης, αποδεικνύοντας πόση δύναμη κρύβει κάθε ιδιωτική πρωτοβουλία. Και η δική μας επιλογή είναι να στηρίζουμε, με τη σειρά μας, πρωτοβουλίες και εταιρείες όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος.