Ο κορονοϊός συνεχίζει να «χτυπάει» αλύπητα τις ομάδες της Premier League, αναστατώνοντας το πρόγραμμα (και) του αγγλικού πρωταθλήματος, που οδηγείται σε συνεχείς αναβολές αγώνων. Βέβαια, το ότι θα συνέβαινε αυτό ήταν κάπως αναμενόμενο μιας και οι ομάδες επέλεξαν να συνεχίσουν όπως είχε προγραμματιστεί το «εορταστικό» καλεντάρι.

Το βράδυ της Πέμπτης (30/12) η διοργανώτρια αρχή ανακοίνωσε την αναβολή του προγραμματισμένου για την Πρωτοχρονιά (1/1) παιχνιδιού ανάμεσα στην Λέστερ και τη Νόριτς (όπου αγωνίζονται οι Έλληνες διεθνείς Δημήτρης Γιαννούλης και Χρήστος Τζόλης) για την 21η αγωνιστική, κατόπιν αιτήματος των «καναρινιών», που έχουν αποδεκατιστεί από τους τραυματισμούς και τα κρούσματα της Covid-19.

«Μετά από αίτημα της Νόριτς, το διοικητικό συμβούλιο της Premier League συνεδρίασε σήμερα και δυστυχώς συμφώνησε να αναβάλει τον αγώνα του συλλόγου στο “King Power Stadium” με τη Λέστερ, που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο 1 Ιανουαρίου.

Το διοικητικό συμβούλιο αποδέχθηκε το αίτημα Νόριτς καθώς ο σύλλογος δεν έχει τον απαιτούμενο αριθμό διαθέσιμων παικτών για τον αγώνα (13 παίκτες εκτός γηπέδου και έναν τερματοφύλακα), λόγω κρουσμάτων COVID-19 και τραυματισμών. Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου λήφθηκε πριν από το παιχνίδι για να δοθεί ένα επαρκές χρονικό περιθώριο στους πληγέντες συλλόγους και τους οπαδούς τους. Ζητούμε συγγνώμη για την ταλαιπωρία και την αναστάτωση που προκλήθηκε στα εορταστικά σχέδια των φιλάθλων.

Η λίγκα αναγνωρίζει ότι οι πρόσφατες αποφάσεις για αναβολή αγώνων θα απογοητεύσουν τους οπαδούς. Κατανοούμε την απογοήτευσή τους σε μια ιδιαίτερη εποχή του χρόνου που οι οπαδοί ανυπομονούν να παρακολουθήσουν και να παρακολουθήσουν ποδοσφαιρικούς αγώνες. Δυστυχώς μερικές φορές πρέπει να γίνουν αναβολές σε σύντομο χρονικό διάστημα, καθώς η ασφάλεια είναι προτεραιότητά μας. Όπου είναι δυνατόν, η Λίγκα θα προσπαθήσει να κρατά ενήμερους τους οπαδούς εάν υπάρξει κίνδυνος αναβολών στις ημέρες των αγώνων», ανέφερε η ανακοίνωση της λίγκας.