«Το τσουνάμι τώρα αρχίζει» τόνισε ο γιατρός – ερευνητής στις ΗΠΑ, Γιώργος Παυλάκης, αναφορικά με τη μετάλλαξη Όμικρον, η οποία, όπως χαρακτηριστικά είπε «θα σαρώσει τους ανεμβολίαστους». «Πρέπει να δούμε την πραγματικότητα κατάματα» επισήμανε και χαρακτήρισε τοξικό να λέμε ότι τελειώνει η πανδημία του κορονοϊού καθώς ακόμα και όσοι έχουν νοσήσει, μπορεί να ξανακολλήσουν. 

Όσον αφορά στο τι πρέπει να κάνουμε, ο Γιώργος Παυλάκης υπογράμμισε ότι χρειάζεται μαζικός εμβολιασμός και υποχρεωτικός για να σταματήσει η πανδημία. «Αναγκαία τα εμβόλια και πρέπει να γίνουν υποχρεωτικά» είπε χαρακτηριστικά, μιλώντας στον ΣΚΑΪ.

«Η Delta και η Όμικρον δεν σταματάει παρά μόνο με σταμάτημα των ανθρώπινων επαφών» σημείωσε και υπογράμμισε την ανάγκη να παρθούν αυστηρότερα μέτρα.

Αναφερόμενος στα πάρτι λόγω των εορτών σχολίασε ότι όσο λιγότερες επαφές, τόσο το καλύτερα.

«Όσο πιο νωρίς παίρνονται τα μέτρα, τόσο πιο ήπια είναι όπως συμβαίνει με τις πυρκαγιές» είπε ο κ. Παυλάκης κληθείς να σχολιάσει τα νέα μέτρα για τον κορονοϊό που τίθενται σε ισχύ από σήμερα και για 15 ημέρες.

Κατά τον κ. Παυλάκη η χώρα μας θα μπορούσε να αποφύγει το τσουνάμι, εάν είχαμε πάρει μέτρα από το φθινόπωρο. «Προσπαθούμε να σβήσουμε τη φωτιά με νεροπίστολο έχοντας απέναντι τον ιό με πολυβόλο. Τα μέτρα πρέπει να είναι ανάλογα της απειλής» είπε χαρακτηριστικά.

«Εάν το τσουνάμι κορυφωθεί στα μέσα Ιανουαρίου δεν είναι σοφό να ανοίξουν τα σχολεία» είπε τέλος ο γιατρός και τόνισε ότι δεν πρέπει να επαναπαυθούμε.