Σημαντικούς σταθμούς της εξέλιξης της ιστορίας της Θεσσαλονίκης από το 1870 έως και το 1956, μαρτυρούν τα πρωτότυπα τηλεγραφήματα του Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ, που παρουσιάζονται στην έκθεση «Λόγος VI: Το Τηλεγράφημα» στο Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού, στη Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για μια συνδιοργάνωση του Μουσείου Βυζαντινού Πολιτισμού, του Μουσείου Φωτογραφίας Θεσσαλονίκης, καθώς και του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ που θα διαρκέσει έως και 30 Σεπτεμβρίου.

Τα 70 αυθεντικά τηλεγραφήματα εκτίθενται σε σχέση με φωτογραφίες της Θεσσαλονίκης του σήμερα και του χθες, από το Σπύρο Στάβερη.

Η έκθεση περιλαμβάνει επιπλέον οπτικοακουστικό υλικό αλλά και τέσσερα ακόμη αντικείμενα, από τη μόνιμη συλλογή του Μουσείου Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ: ένα επιτραπέζιο χειριστήριο τηλεγραφίας, ένα μιλλιαμπερόμετρο, έναν επιτραπέζιο επιλογέα τηλεγραφίας, έναν επιτραπέζιο ηλεκτρομαγνήτη.

Το Μουσείο Τηλεπικοινωνιών ΟΤΕ διαθέτει ολόκληρη τη συλλογή του Μιχάλη Τσιπίδη, που περιλαμβάνει περισσότερα από 300 πρωτότυπα τηλεγραφήματα, τα οποία δώρισε ο ίδιος το 2012.

Με περισσότερα από 4.500 αντικείμενα και πάνω από 16.000 αρχειακό υλικό, το μοναδικό μουσείο τηλεπικοινωνιών στην Ελλάδα, παρουσιάζει τις τηλεπικοινωνιακές επινοήσεις του ανθρώπου από την αρχαιότητα ως τις μέρες μας.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.ote.gr/mouseio.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.