Λίγο μετά τις 8 το βράδυ της Τρίτης (28/12), μεταφέρθηκαν μέσω του «Αρτεμις», οι φερόμενοι ως ένοχοι για την παράνομη μεταφορά των μεταναστών, που κατέληξε σε Ναυάγιο ανοιχτά της Πάρου.

Σύμφωνα με το syrospress.gr, με συνοδεία αστυνομικών δυνάμεων και χειροπέδες στα χέρια, μεταφέρονται στη Σύρο για να ακολουθηθούν οι προβλεπόμενες από το Νόμο διαδικασίες.

Δείτε τις φωτογραφίες του syrospress.gr

Τρεις συλλήψεις

Τρία άτομα, που περιλαμβάνονται μεταξύ των 63 διασωθέντων μεταναστών, από την ανατροπή ιστιοφόρου σκάφους την παραμονή των Χριστουγέννων βορειοδυτικά της Πάρου, συνελήφθησαν από τη Λιμενική Αρχή Πάρου.

Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα οι συλληφθέντες – ένας 40χρονος και δυο 31χρονους, όλοι τους, υπήκοοι Συρίας -, φέρονται να συμμετείχαν σε εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιείται στην παράνομη μεταφορά μεταναστών από την Τουρκία στην Ιταλία με αντίτιμο 9.000 ευρώ το άτομο.

Στους 17 ο αριθμός των νεκρών

Στους 17 τώρα ανέβηκε ο αριθμός των νεκρών του ναυαγίου, καθώς το πρωί της Δευτέρας (27/12) βρέθηκε στη θαλάσσια περιοχή Κιόνια της Τήνου η σορός ακόμη ενός μετανάστη, ο οποίος επέβαινε στο μοιραίο ιστιοφόρο.