Με την πληκτρολόγηση του αριθμού κυκλοφορίας θα μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να δουν στην οθόνη του υπολογιστή τους τα χαρακτηριστικά του οχήματος και να πληροφορηθούν αν έχουν καταβληθεί τα τέλη κυκλοφορίας αν έχει τεθεί σε ακινησία η αν έχει κλαπεί η απωλεσθεί.

Απλά θα εισέρχονται στο νέο ειδικό ιστότοπο που δημιουργείται στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη της Δημόσιας Διοίκησης (gov.gr – ΕΨΠ) όπου παρέχονται δημόσιες πληροφορίες (open data), με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας των οχημάτων στο μητρώο οχημάτων της Α.Α.Δ.Ε σχετικά με την κατάσταση κίνησης ή ακινησίας των οχημάτων για τα οποία έχει εκδοθεί άδεια κυκλοφορίας στην Ελλάδα, την τρέχουσα κατάσταση ασφάλισής τους, τυχόν δήλωσή τους ως απωλεσθέντων ή κλαπέντων καθώς και τα χαρακτηριστικά των οχημάτων.

Η πρόσβαση στις πληροφορίες δεν απαιτεί κωδικούς του taxisnet και πραγματοποιείται με βάση μόνο τον αριθμό κυκλοφορίας του οχήματος ως αυτό εμφανίζεται στο μητρώο οχημάτων της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων.

Κίνηση στη Λεωφόρο Συγγρού

Όπως αναφέρεται στην κοινή υπουργική απόφαση που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ στην Ενιαία Ψηφιακή Πύλη (gov.gr-ΕΨΠ), παρουσιάζονται οι ακόλουθες πληροφορίες:

α. Πληροφορία για την κατάσταση του οχήματος, ενδεικτικά σε «κλοπή», «κίνηση» ή «ακινησία», καθώς και ημερομηνία που τέθηκε σε ακινησία.

β. Πληροφορία για την κατάσταση ασφάλισης του, αν είναι «ασφαλισμένο» ή «ανασφάλιστο», και στην περίπτωση που είναι ασφαλισμένο την ημερομηνία και ώρα έναρξης και λήξης ασφάλισης

γ. Χαρακτηριστικά του οχήματος, ενδεικτικά χρώμα, κατασκευαστής και τύπος.

Ωστόσο δεν εμφανίζονται τα στοιχεία ταυτότητας των ιδιοκτητών ή κατόχων των οχημάτων καθώς και τα στοιχεία για οφειλές από τέλη κυκλοφορίας