Φωτογραφίες
Γιάννης Κέμμος

Ένα μικρό κομμάτι από το νέο τμήμα της πλατείας Συντάγματος αποκαλύφθηκε σήμερα Τρίτη (21/12) σχεδόν στην τελική του μορφή. Τα έργα ανάπλασης είχαν ξεκινήσει το καλοκαίρι και αφορούν το δημόσιο χώρο τον οποίο οριοθετούν οι οδοί Φιλελλήνων, Καραγιώργη Σερβίας και Μητροπόλεως. Η κάμερα του Newsbeast κατέγραψε το τμήμα της πλατείας μετά την ανάπλαση, η οποία δεν έχει ακόμα ολοκληρωθεί στο σύνολό της.

Όπως είχε ανακοινώσει ο δήμος Αθηναίων, τα έργα περιλαμβάνουν «γενναία διαπλάτυνση των πεζοδρομίων μπροστά στον πεζόδρομο της Ερμού, δημιουργία νέου και ποιοτικού δημοσίου χώρου που θα λειτουργήσει ως πύλη στον εμπορικό και ιστορικό πυρήνα, φύτευση συνολικά 28 ψηλών δέντρων, μονιμοποίηση των λωρίδων κυκλοφορίας σε τέσσερις όπως είναι σήμερα διατηρώντας την χαρακτηριστική καμπύλη της οδικής χάραξης».

Πλατεία Συντάγματος μετά από ανάπλαση

Παράλληλα αφορούν τη «δημιουργία έξυπνης, ασφαλούς και ορατής διάβασης πεζών, φροντίδα για ΑμεΑ σε όλο το φάσμα και τις λεπτομέρειες του έργου, εξοπλισμός με πέργκολες για πυκνή σκίαση και μορφολογική οργάνωση του νέου χώρου, σύγχρονο φωτισμό, και κατάλληλα υλικά επίστρωσης μαρμάρινων πλακών σε απόλυτη μορφολογική συνάφεια με τον πεζόδρομο της Ερμού και το κυρίως σώμα της πλατείας».

Μικρή θεατρική παράσταση στον δρόμο

Στο μεταξύ σήμερα ηθοποιοί παρουσίασαν μίνι παράσταση για την προώθηση του θεατρικού «Το αγόρι στο θεωρείο» που προβάλλεται στο Εθνικό Θέατρο. Οι ηθοποιοί έπαιξαν στην πλατεία Συντάγματος μπροστά στους περαστικούς που στάθηκαν για να απολαύσουν το θεατρικό.

Τη μίνι παράσταση πλαισίωναν και μουσικοί, οι οποίοι έπαιξαν ζωντανά για τις ανάγκες του θεάματος.

Δείτε φωτογραφίες:

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.