Ξανά στο εδώλιο 4 ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την αθωωτική απόφαση


ΕΛΛΑΔΑ
19:48
21/04/2015
Ξανά στο εδώλιο 4 ειδικοί φρουροί που κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από αμέλεια
1
loading

Επτά χρόνια μετά θα καθίσουν και πάλι στο εδώλιο τέσσερις ειδικοί φρουροί οι οποίοι είχαν κριθεί ομόφωνα αθώοι από το Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων για ανθρωποκτονία από αμέλεια ενός 24χρονου ομογενούς.

Ο Άρειος Πάγος αναίρεσε την δευτεροβάθμια αθωωτική απόφαση κρίνοντας ότι η δευτεροβάθμια απόφαση είναι ασαφής και δεν έχει ειδική και εμπεριστατωμένη αιτιολογία.

Σύμφωνα με την κατηγορία, τον Μάιο του 2008 ο νεαρός ξυλοκοπήθηκε από τους ειδικούς φρουρούς στην προσπάθειά τους να τον συλλάβουν και τελικά κατέρρευσε στα χέρια τους, όπως περιέγραψε αυτόπτης μάρτυρας, καταγράφοντας μάλιστα τη σκηνή με το κινητό του τηλέφωνο. Την ώρα της σύλληψης ο 24χρονος έβαλε στο στόμα του ένα σακουλάκι με ναρκωτική ουσία και το κατάπιε με αποτέλεσμα να επέλθει απόφραξη του φάρυγγα και ο θάνατός του. Ωστόσο, ο πατέρας του υποστήριξε ότι ο γιος του δεν ήταν χρήστης.

Όπως αναφέρουν οι αρεοπαγίτες στην αναίρεση τους στην επίμαχη απόφαση δεν προσδιορίζεται εάν το σύρσιμο του 24χρόνου, μετά την κατάρρευσή του και ο χρόνος που μεσολάβησε μέχρι την αφαίρεση των χειροπέδων σχετίζεται με τον θάνατό του.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar ΠΟΛΙΤΗΣ

    Τα σακουλάκια όλοι γνωρίζουμε πως μπαίνουν στο θύμα. Όπως ακριβώς μπήκε και το teaser του Αμερικάνου μπάτσου στον δολοφονημένο Αφροαμερικανό. Όπως ακριβώς επιτέθηκε η ζαρτινιέρα στον Κύπριο.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει