Να ναυλωθεί πλοίο για τη μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα ζητούν οι παραγωγοί της περιοχής, οι οποίοι απέκλεισαν το μεσημέρι τον κόμβο του αεροδρομίου «Νίκος Καζαντζάκης».

Πέρασαν αλλά δε σταμάτησαν στην Περιφέρεια Κρήτης, όπου επρόκειτο να πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας, οι παραγωγοί κηπευτικών προϊόντων από την Ιεράπετρα, το Μακρύ Γιαλό και το Γούδουρα. Οι οδηγοί αναγκάστηκαν να επιλέξουν εναλλακτικές διαδρομές οχή, προκειμένου να μην εγκλωβιστούν στο κυκλοφοριακό κομφούζιο που επικράτησε.

Η κινητοποίηση στην Περιφέρεια αποφασίστηκε σε λαϊκή συνέλευση που έγινε χθες το βράδυ στην Ιεράπετρα με πρωτοβουλία της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων, ωστόσο απόφαση της τελευταίας στιγμής ανέτρεψε τον προγραμματισμό και «έστειλε» τους παραγωγούς στο αεροδρόμιο.

Το κλίμα μεταξύ των αγροτών παραμένει εκρηκτικό, λόγω της συνεχιζόμενης απεργίας των ναυτεργατών, που κρατά «δεμένα» τα πλοία στα λιμάνια. Οι αγρότες, που βλέπουν την σοδειά τους να καταστρέφεται στα κιβώτια και στα χωράφια, κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους, με αφορμή την συνέχιση της απεργίας που αποφάσισε η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία και μέχρι να βρεθεί λύση στο θέμα της μεταφορά των προϊόντων τους στις αγορές της ηπειρωτικής Ελλάδας και του εξωτερικού.

Οι αγρότες ζητούν από την κυβέρνηση να αναλάβει τις ευθύνες της και να βρει λύση στο πρόβλημα, εμμένοντας στο να ναυλωθεί πλοίο για τη μεταφορά των κηπευτικών προϊόντων.

Εν τω μεταξύ, κλειστά έμειναν, σήμερα τα δημοπρατήρια της περιοχής. Επίσης ο Εμπορικός Σύλλογος ως ένδειξη συμπαράστασης κάλεσε τους εμπόρους να κλείσουν τα καταστήματά τους από τις 1.00 έως τις 2.00 το μεσημέρι.

Πηγή: cretalive.gr