Οι παραγωγοί οπωροκηπευτικών προϊόντων από την περιοχή της Κουντούρας προγραμματίζουν μηχανοκίνητη πορεία προς το λιμάνι της Σούδας σήμερα το απόγευμα για την απεργία που κήρυξε η ΠΝΟ εξαιτίας της οποίας τα ευπαθή αγροτικά προϊόντα της περιοχής τους δε μπορούν να προωθηθούν στις αγορές της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το μεσημέρι και σε μια προσπάθεια εξεύρεσης λύσης, ο αντινομάρχης Χανίων, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, συγκάλεσε σύσκεψη στη Νομαρχία κατά τη διάρκεια της οποίας ο προβληματισμός ήταν έντονος.

Είναι χαρακτηριστικό ότι με τη συνέχιση της απεργίας της ΠΝΟ το 80% ευπαθών αγροτικών προϊόντων κινδυνεύει να χαθεί, ενώ και η οικονομική ζημιά για τους παραγωγούς θα είναι μεγάλη δεδομένου ότι τα συμβόλαια που έχουν υπογράψει προβλέπουν συγκεκριμένες ημερομηνίες παράδοσης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν αγρότες από την Κουντούρα, το Ελαφονήσι και τον Πλάτανο.

Όπως υποστήριξαν, ενώ υπάρχει η δυνατότητα να αποπλεύσει από τη Σούδα πλοίο που θα μεταφέρει αγροτικά προϊόντα στον Πειραιά, οι ναυτεργάτες αρνούνται να επιτρέψουν να δέσει στον Πειραιά.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των παραγωγών Αντώνη Μπιτσάκη, όλοι οι συνεταιρισμοί και τα συσκευαστήρια είναι γεμάτα από αγροτικά προϊόντα, ενώ και οι κήποι είναι γεμάτοι από προϊόντα. «Αν δεν φύγει σήμερα πλοίο, όλα αυτά τα προϊόντα θα καταστραφούν» είπε.

Σύμφωνα με τον ίδιο, στο λιμάνι της Σούδας βρίσκονται φορτωμένες 15-20 νταλίκες με ευπαθή αγροτικά προϊόντα.

Κατά τη σύσκεψη, ο αντινομάρχης Χανίων Χαράλαμπος Κουκιανάκης προσπάθησε να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με στελέχη της ΠΝΟ, χωρίς όμως να καταστεί δυνατό.

«Προσφύγαμε στη γενική γραμματεία της ΠΝΟ, αλλά τήρησε απαράδεκτη στάση η οποία είναι καταδικαστέα. Δεν ανταποκρίνεται στο αίτημά μας ούτε καν στα τηλεφωνήματά μας», είπε ο κ. Κουκιανάκης.

Τη δυσαρέσκειά του για τη στάση της ΠΝΟ, εξέφρασε και ο εκπρόσωπος των παραγωγών που ζήτησε από την Πολιτεία να λάβει μέτρα ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν.