Στην Πλατεία Μιαούλη της Σύρου διοργανώθηκε ειρηνική διαμαρτυρία κατά του μέτρου του υποχρεωτικού εμβολιασμού. Ο θυμός και η αγανάκτηση ήταν έκδηλα και συναισθήματα που εκφράστηκαν, παρόλο που δεν υπήρχε πάρα πολύς κόσμος.

«Πρώτα επέβαλλαν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στους υγειονομικούς υπαλλήλους με την απειλή να χάσουν τη δουλειά τους και την έχασαν. Τώρα, το επιβάλλουν σε όλους τους Έλληνες πολίτες 60 ετών και πάνω, διαφορετικά θα έχουν πρόστιμο τα 100 ευρώ. Στη συνέχεια θα το επιβάλλουν σε όλους μας. Ερχεται η σειρά μας», ανέφερε ένας από τους παρευρισκόμενους στο syrospress.gr.

Σχετικά με το γιατί δεν κάνουν το εμβόλιο, η απάντηση ήταν η εξής: «Γιατί φοβόμαστε! Κανείς δεν μπορεί να μας εγγυηθεί ότι δεν υπάρχουν παρενέργειες και δεν θα χάσουμε και τη ζωή μας ακόμη. Πόσοι άνθρωποι καθημερινά πεθαίνουν και το κρύβουν. Δηλαδή όλοι αυτοί οι γιατροί και οι επιστήμονες που δεν υποστηρίζουν τον εμβολιασμό, είναι και αυτοί ψεκασμένοι;».

Ενδιαφέρον είχε και η απάντηση στο ερώτημα, ποια είναι η γνώμη τους για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και πως βλέπουν την επιβολή του προστίμου των 100 ευρώ για όσους πάνω από τα 60 δεν εμβολιάζονται. «Και τη σύνταξη να μας κόψουν εμβόλιο δεν κάνουμε! Ας ξυπνήσουν οι Έλληνες πριν είναι πραγματικά αργά. Κανείς δε νοιάζεται για την υγεία μας, άλλα είναι τα συμφέροντα», είπαν χαρακτηριστικά.

Να σημειωθεί ότι στη συνάντηση παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος των Συνταξιούχων του ΙΚΑ, κ. Γιάννης Χαρίτος, ο οποίος δήλωσε: «Μας κλέψανε τη σύνταξη, μας κλέψανε τα δώρα, μας κόψανε τα αναδρομικά, και τώρα θέλουν να μας πάρουν τα 100 ευρώ. Στις εκλογές θα τα πούμε. Τι περιμένουν δηλαδή ότι θα τους χτυπάμε παλαμάκια και θα τους λέμε “μπράβο καλά τα κάνατε;”».

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.