Ο πατέρας ενός 20χρονου στο Ηράκλειο της Κρήτης κατήγγειλε πως δύο αστυνομικοί, τον έριξαν κάτω και άρχισαν να τον ξυλοκοπούν με μπουνιές και κλωτσιές στα πλευρά και την κοιλιακή χώρα με αποτέλεσμα να υποστεί κάταγμα, ενώ ένας εξ αυτών δεν δίστασε να τον πατήσει με την μπότα του στο κεφάλι.

Το περιστατικό συνέβη το βράδυ του περασμένου Σαββάτου, όταν ο 20χρονος πήγε μαζί με φίλους του να παρακολουθήσει κόντρες μοτοσικλετιστών στη διασταύρωση του Σκαλανίου, όπου είχε συγκεντρωθεί κόσμος για να παρακολουθήσει τις κόντρες. Ειδοποιήθηκε η ΕΛ.ΑΣ. και οι αστυνομικοί έφτασαν στο σημείο.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα ekriti.gr, ο πατέρας του 20χρονου, μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη κατήγγειλε ότι ο γιος του μόνο παρακολουθούσε τις κόντρες. Τότε, υποστήριξε, κατέβηκαν από ένα περιπολικό δύο αστυνομικοί και στη συνέχεια τον χτύπησαν

Ο πατέρας ισχυρίστηκε πως το επεισόδιο ξεκίνησε όταν ο 20χρονος αρνήθηκε στους αστυνομικούς να γονατίσει, καθώς είχε υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση μηνίσκου, ενώ υποστήριξε ότι αντιμετωπίζει πρόβλημα και με τον ώμο του.

Οι αστυνομικοί, πάντως, του πέρασαν χειροπέδες και τον οδήγησαν στο Αστυνομικό Μέγαρο. Τελικά, σύμφωνα με την ιστοσελίδα ekriti.gr, ο 20χρονος αφέθηκε ελεύθερος, μιας και δεν προέκυψε πως παρανόμησε. Στη συνέχεια, ο νεαρός με τον πατέρα του μετέβησαν στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ηρακλείου, όπου υποβλήθηκε στις απαραίτητες εξετάσεις.

Ο πατέρας του 20χρονου καταγγέλλει αστυνομική βία και επιθυμεί να προχωρήσει σε μήνυση σε βάρος των αστυνομικών, ενώ ζητεί να γίνει ιατροδικαστική εξέταση.

«Θα εξεταστεί το περιστατικό αν γίνει μήνυση», λέει ο πρόεδρος των αστυνομικών του Ηρακλείου

Ο πρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηράκλειου, Νίκος Καλομοίρης, δήλωσε στον ίδιο ραδιοφωνικό σταθμό ότι σε περίπτωση μήνυσης, το περιστατικό θα ερευνηθεί, ενώ υπογράμμισε ότι η πληροφόρηση που είχε είναι ότι υπήρξε εξύβριση από τους συγκεντρωμένους σε βάρος των αστυνομικών. Επισήμανε ακόμη ότι κανείς δεν προσάγεται στο αστυνομικό τμήμα εάν δεν υπάρχει λόγος και ότι τέτοιες αστυνομικές επιχειρήσεις πραγματοποιούνται εφόσον υπάρχουν καταγγελίες για παράνομες κόντρες και παραβάσεις του ΚΟΚ.

Επίσης, είπε ότι στην περίπτωση που υπάρξει επίσημη καταγγελία, θα διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε η προσαγωγή του 20χρονου ενώ θα εξεταστεί και η περίπτωση να υπήρξε αντίσταση εκ μέρους του.