Στην καταγγελία ότι το αντιεμβολιαστικό κίνημα στη Φλώρινα έχει διεισδύσει στους χώρους της εκκλησίας προχώρησε ο καρδιολόγος Γιώργος Δημητριάδης.

Μιλώντας στην εκπομπή LiveNews, ο κ. Δημητριάδης ανέφερε πως η παραεκκλησιαστική εξουσία στη Φλώρινα έχει επηρεάσει την 81χρονη μητέρα του να μην εμβολιαστεί.

«Προσπαθώντας να την πείσω να εμβολιαστεί, αντιμετώπισα μια σφοδρή άρνηση η οποία ξεκινούσε από την απίστευτη επιρροή που έχει ασκήσει πάνω της η παραεκκλησιαστική εξουσία στην Φλώρινα» ανέφερε.

Και συνέχισε: «Είναι σαν να έχουν βάλει έναν μανδύα μπροστά τους οι αντιεμβολιαστές και να μην καταλαβαίνουν. Και να ισχυρίζονται ότι τα εμβόλια κάνουν κακό».

«Υπάρχει μια ομερτά στην Φλώρινα»

«Ούτε το συναίσθημα της μητέρας μου (σ.σ. προς εμένα), ούτε η ιατρική μου γνώση την πείθουν και αυτό δείχνει πόση εξουσία ασκείται πάνω της από τους παραεκκλησιαστικούς κύκλους. Υπάρχει μια ομερτά στην Φλώρινα» τόνισε ο κ. Δημητριάδης.

«Η επίσημη εκκλησία δεν τίθεται κατά του εμβολίου, ωστόσο το παρακράτος της εκκλησίας ελέγχει πάρα πολύ κόσμο. Υπάρχει μια διαπλοκή», συμπλήρωσε.

«Δεν πρέπει να τους καταγγέλλω σαν ηθικούς αυτουργούς; Δεν είναι ποινικό αδίκημα αυτό που κάνουν; Η σκέψη της μητέρας μου χειραγωγείται εκμεταλλευόμενοι την ευσέβειά της στον Θεό. Της λένε ότι αυτά είναι διαταγές του Θεού, ότι θα γίνει νεομάρτυρας του Χριστού, ότι θα της βάλουν δηλητήριο στο σώμα, ότι θα χάσει τη βάπτισή της και ένα σωρό άλλες ηλιθιότητες» ανέφερε ακόμη ο κ. Δημητριάδης.

Ο καρδιολόγος επισήμανε πως οι αρνητές του εμβολιασμού είναι ένα κοινωνικό πρόβλημα, «αλλά δυστυχώς στη χώρα μας η κοινωνιολογία και η ψυχολογία της κοινωνίας είναι ανύπαρκτα πράγματα».

Ο καρδιολόγος Γιώργος Δημητριάδης, κάνει έκκληση σε όλο τον κόσμο να εμβολιαστεί και να τηρεί τα μέτρα προστασίας. «Για μένα το εμβόλιο πρέπει να είναι υποχρεωτικό ως κοινωνική άμυνα», κατέληξε.

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.