Άνοιξαν οι ουρανοί το βράδυ της Τρίτης στην Αττική, καθώς λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ σφοδρή βροχόπτωση πλήττει πολλές περιοχές, μεταξύ των οποίων και το κέντρο της Αθήνας.

Αφού η Αθήνα ντύθηκε στα γιορτινά με το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου, κεραυνοί και αστραπές φώτισαν τον ουρανό της πρωτεύουσα και δημιούργησαν ένα χειμωνιάτικο σκηνικό.

Προς το παρόν δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα από την κακοκαιρία ενώ υπενθυμίζεται ότι είναι σε ισχύ το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού αλλά και Θυελλωδών Ανέμων της ΕΜΥ.

Καιρός: Σε ποιους δρόμους υπάρχουν προβλήματα

Σύμφωνα με ενημέρωση από την Τροχαία Αττικής, προβλήματα υπάρχουν στην Πέτρου Ράλλη, στο Δέλτα Φαλήρου και στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου.

Η κίνηση στον παράδρομο του Κηφισού στο ρεύμα προς Πειραιώς έχει διακοπεί από το ύψος της Λεωφόρου Παπανδρέου.

Ειδικότερα, κλειστή είναι η Πέτρου Ράλλη από το ύψος της Αγίας Άννης στο ρεύμα προς Κηφισό ενώ έχει κοπεί και το ρεύμα προς Αθήνα στο Δέλτα Φαλήρου.

Καθυστερήσεις υπάρχουν και στην Αθηνών Κορίνθου.

Καιρός: Η πρόγνωση της ΕΜΥ για αύριο

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται για αύριο στην ανατολική Θεσσαλία, τις Σποράδες, την Εύβοια, τα νησιά του βορείου, του ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα. Τα φαινόμενα από τις προμεσημβρινές ώρες σταδιακά θα εξασθενήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα προβλέπονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές που γρήγορα στα δυτικά θα σταματήσουν. Σποραδικές καταιγίδες θα εκδηλωθούν στις Κυκλάδες και την Κρήτη μέχρι το μεσημέρι.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να εκδηλωθούν στα ορεινά της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 3 με 5 και από το βράδυ έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και πρόσκαιρα στο βόρειο Αιγαίο 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση και στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά δε θα ξεπεράσει τους 12 με 14 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιά του Ιονίου, τη δυτική ηπειρωτική χώρα, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα φτάσει τους 18 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός – Αρναούτογλου: Τι φέρνει η νέα ατμοσφαιρική διαταραχή που έρχεται την Παρασκευή

Καιρική ανάπαυλα θα έχουμε την Πέμπτη, χωρίς βροχές και με λιακάδα στη χώρα αλλά την Παρασκευή, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, μία νέα ατμοσφαιρική διαταραχή θα περάσει σχετικά γρήγορα από τη χώρα αλλά φαίνεται να δίνει αρκετό νερό κυρίως στη δυτική Ελλάδα κατά τόπους και στην υπόλοιπη κεντρική και βόρεια χώρα. Από μεσημέρι της Παρασκευής ο καιρός θα αρχίσει να ανοίγει πρόσκαιρα μέχρι το Σάββατο, οπότε και αναμένονται εκ νέου βροχές.