Οι αγωνιώδεις προσπάθειες για τη μεταφορά της 13χρονης που έπεσε από τον 6ο όροφο πολυκατοικίας στο Κολωνάκι στο νοσοκομείο, καταγράφονται σε βίντεο που βλέπει το φως της δημοσιότητας.

Ο μοτοσικλετιστής της ομάδας Ταχείας Ανταπόκρισης του ΕΚΑΒ φτάνει στην οδό Σπεύσιππου στο Κολωνάκι, δευτερόλεπτα πριν από το ασθενοφόρο. Η 13χρονη, όπως αναφέρει το Mega, βρίσκεται στον ακάλυπτο της πολυκατοικίας με βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις και μειωμένο επίπεδο συνείδησης. Οι διασώστες παρέχουν τις πρώτες βοήθειες στο παιδί και το βάζουν στο φορείο. Μοτοσικλετιστής του ΕΚΑΒ ανοίγει το δρόμο στο ασθενοφόρο και η 13χρονη μεταφέρεται στο Νοσοκομείο Παίδων Αγία Σοφία όπου και διασωληνώνεται.

Η πτώση, το δέντρο που την έσωσε και ο φερόμενος τσακωμός με τον πατέρα της

Η 13χρονη έπεσε από τον 6ο όροφο της πολυκατοικίας, στην πίσω πλευρά του κτηρίου κάτω από αδιευκρίνιστες ακόμη συνθήκες. Πριν χτυπήσει στο έδαφος, έπεσε σε ένα δέντρο που βρίσκεται στην πυλωτή, το οποίο ανέκοψε τη σφοδρότητα της πτώσης και την έσωσε από βέβαιο θάνατο.

Ο πατέρας της 13χρονης ήταν αυτός που ειδοποίησε πρώτος το ΕΚΑΒ. Όταν μπήκε στο δωμάτιο της και είδε την μπαλκονόπορτα ανοιχτή και το κορίτσι στο κενό άρχισε να φωνάζει σε κατάσταση σοκ.

Όπως καταγγέλλουν οι γείτονες, ναι μεν η μεταφορά του παιδιού στο νοσοκομείο έγινε με ταχύτητα, όμως το ΕΚΑΒ άργησε να φθάσει στο σημείο. «Όλοι παίρνανε τηλέφωνο είχαν στείλει και άτομο στον ευαγγελισμό για να ζητήσουν βοήθεια κάποιο γιατρό αφού καθυστερούσε το ασθενοφόρο και αυτό το καημένο ήταν τόση ώρα με τον πατέρα από πάνω» λένε οι γείτονες στο Mega.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λίγο πριν το παιδί βρεθεί στο κενό προηγήθηκε έντονος τσακωμός με τον πατέρα με τον οποίο μεγαλώνει ύστερα από το θάνατο της μητέρας. Οι αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα.

Η ανήλικη υποβλήθηκε σε χειρουργείο στο κεφάλι και η κατάσταση της παραμένει κρίσιμη αλλά σταθερή.