Η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου κλείνει. Πλέον, δεν υπάρχουν γιατροί για λειτουργήσει όπως θα έπρεπε μετά από την αποχώρηση του ενός εκ των δύο γιατρών που εργάζονταν στη συγκεκριμένη μονάδα.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο του Γ.Ν Ηλείας, γνωμοδότησε αρνητικά κρίνοντας επικίνδυνη την λειτουργία της μονάδας υπό αυτές τις συνθήκες. Η εξέλιξη αυτή ήταν αναμενόμενη, σύμφωνα με τις πληροφορίες της ιστοσελίδας ilialive.gr. Οι ασθενείς μεταφέρονται στις ΜΕΘ των Νοσοκομείων της Πάτρας.

Για το θέμα κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, Θάνο Πλεύρη, ο βουλευτής Ηλείας του Κινήματος Αλλαγής, Μιχάλης Κατρίνης. Σύμφωνα με τα όσα επισήμανε ο κ. Κατρίνης «από τους συνολικά τέσσερις γιατρούς που υπηρετούσαν στη μονάδα του Γ.Ν. Πύργου, οι δύο παραιτήθηκαν για να τοποθετηθούν σε νοσοκομεία της Αττικής, ενώ πρόσφατα μετακινήθηκε ακόμα ένας γιατρός σε νοσοκομείο της Πάτρας, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη της διοίκησης του νοσοκομείου και χωρίς να υπάρχει πρόνοια για αναπλήρωσή τους ή στελέχωση της κλινικής».