«Είναι σημαντικό για εμάς και μας δίνει ιδιαίτερη χαρά που εγκαινιάζουμε σήμερα αυτή τη δομή, που έλειπε από την πόλη μας, και μάλιστα, σε μια περίοδο που τα προβλήματα είναι πολύ αυξημένα και πολλαπλασιάζονται» δήλωσε σήμερα ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εγκαινιάζοντας το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας των Παιδικών Χωριών SOS, που λειτουργεί για πρώτη φορά στον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης τόνισε ότι ο δήμος θα υποστηρίξει με όσον το δυνατόν περισσότερες συνέργειες αυτή την κοινωνική δράση, με το κοινωνικό Παντοπωλείο ή με άλλες δομές που υπάρχουν στην πόλη.

Ο δήμος παραχώρησε το χώρο που στεγάζεται το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας στην οδό Ζωσιμαδών 11, στον 1ο όροφο της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.).

Το Κέντρο Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας θα βοηθάει περισσότερες από 200 οικογένειες της πόλης, προσφέροντάς τους ψυχολογική, συμβουλευτική, μαθησιακή υποστήριξη, καθώς επίσης και υλική βοήθεια, κυρίως τρόφιμα και σχολικά είδη.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν ο αντιπεριφερειάρχης Πειραιά Γιώργος Γαβρίλης, ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS Αναστάσιος Βρεττός, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Γιώργος Πρωτόπαπας. Από το Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» ο διοικητικός διευθυντής Γιάννης Ζερβάκης, η συντονίστρια Δωρεών Κοινωνικής Πρόνοιας Ιωάννα Κιοσσέ και πλήθος κόσμου.