Σε μια αποκάλυψη για την πανδημία του κορονοϊού που προκάλεσε αίσθηση προέβη το πρωί της Πέμπτης (11/11) κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής του συνέντευξης ο καθηγητής μικροβιολογίας του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Τσακρής κάνοντας λόγο επίτηδες νοσήσεις ατόμων.

Μιλώντας στον ΣΚΑΪ ο Αθανάσιος Τσάκρης ερωτήθηκε για το αν γνωρίζει περιπτώσεις πολιτών που απέκτησαν «μαϊμού» rapid test για να αποφεύγουν τους ελέγχους και αποκάλυψε πως γνωρίζει περιστατικά ατόμων που προχώρησαν στην επιλογή να νοσήσουν επίτηδες ωστέ να μην κάνουν το εμβόλιο, σχολιάζοντας πως κάτι τέτοιο είναι ασφαλώς επικίνδυνο.

Εστιάζοντας στην πανδημία που βρίσκεται σε έξαρση στη χώρα μας, ο κ. Τσακρής επεσήμανε ότι είναι λογικό να παρατηρείται μεγαλύτερη διασπορά λόγω της εποχής, αλλά και λόγω της απουσίας αυστηρών περιοριστικών μέτρων.

τεστ κορονοϊού

«Να ληφθούν μέτρα για τα μέρη όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης»

«Πρέπει να ληφθούν μέτρα για τα μέρη όπου υπάρχουν εστίες υπερμετάδοσης» είπε και πρόσθεσε πως «η διασπορά γίνεται κυρίως από τους ανεμβολίαστους αλλά και εμβολιασμένοι νοσούν γιατί η ανοσία απέναντι στον ιό με το εμβόλιο μειώνεται σημαντικά».

«Τα αντισώματα που προσφέρει η τρίτη δόση είναι πολύ υψηλότερα από της δεύτερης»

Αναφερόμενος στην τρίτη, αναμνηστική δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού υπογράμμισε πως τα αντισώματα που προσφέρει είναι πολύ υψηλότερα σε σχέση με αυτά της δεύτερης και όπως είπε αυτό απέδειξε και το παράδειγμα του Ισραήλ.

Σύριγγα και δοχείο με δόση εμβολίου

«Η προστασία απέναντι στο ιό δεν αφορά μόνο τον εμβολιασμό» τόνισε ο κ. Τσακρής καθώς αυτή ενισχύεται και από τα φάρμακα ή τα χάπια που θα βοηθήσουν στη διαχείριση αυτή της πανδημίας, μαζί με τα περιοριστικά μέτρα και την ενδυνάμωση του ΕΣΥ.